10/4
Home office: aktuální možnost, jak dál pracovat

Home office: aktuální možnost, jak dál pracovat

10. dubna 2020 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

V době pandemie Covid-19 je jednou z možností, jak moci dále pracovat bez větších omezení režim Home office, tedy práce z domova. A i při ní je zapotřebí mít vhodné a optimální pomůcky.

Je jasné, že ne všechny profese lze z domu realizovat, ale pokud to jde, je to velmi dobré řešení. Řešení toho, jak být izolován od případné nákazy v pracovním kolektivu, pracovat a zároveň mít zajištěné finance za práci. Pracovní pomůcky jsou v takovém případě potřebné. Jsou to nejrůznější drobnosti pro kancelářskou práci a práci n počítači či notebooku. A proč si nepořídit nějaké stylové, cool a ještě k tomu české kousky?

Nejen, že vás bude práce doma bavit, ale ještě podpoříte tuzemského a ryze českého výrobce. České papírnictví papelote je a trhu již více než deset let a povedlo se mu něco docela nevídaného – přivedlo Čechy zpět k papíru. Necháte se zlákat i vy?

Papelote blokyPapelote bloky

Papelote: bylo, nebylo

Papelote založila Kateřina Šachová, přičemž projekt vznikl prvotně jako diplomová práce a z ní se pak stal realitou. K Kateřině se přidali Michaela Kukovičová a Juraj Hrovíth, kteří dali život Papelote do detailu. Cílem bylo a stále je oživit zapomenutou krásu papíru, papírnictví, papírnických potřeb a vůbec všech těch drobností kolem něj a z něj. Podle týmu Papelote kreativita není jen um tvorby nějakého uměleckého díla, ale možnost jak tvořivě, originálně a vůbec osobitě vyřešit nějaký problém. V našem Home office pracovní problém.

Ony nápady a podněty přiházejí mnohdy znenadání, a proto buďte i vy ve svém Home office připraveni a mějte po ruce notes, zápisník, sešit, poznámkový blok, nebo cokoli jiného, co se vám z papírnického sortimentu zdá vhodné. Jsou to většinu maličkosti, které považujeme za samozřejmé a velmi běžné.

V době pandemie Covid-19 je jednou z možností, jak moci dále pracovat bez větších omezení režim Home office, tedy práce z domova. A i při ní je zapotřebí mít vhodné a optimální pomůcky.

Papelote klasikaPapelote klasika

A které produkty, jež najdete na e-shopu papelote.cz můžete využít?

Sešit Envelopa

Praktický sešit Envelopa patří mezi první papelote výrobky. Jeho poznávací značkou jsou obálkové desky, do kterých si můžete schovat nejrůznější vizitky, poznámky a další nezbytnosti. Podobné praktické detaily výrobků Papelote jsou běžné. Originální sešit se po deseti letech vrací na scénu v limitované narozeninové edici a poslouží jako praktický zápisník i obálka všem milovníkům papíru a kreativity. Sešit Envelopa má 32 listů a stojí 149 Kč.

Gumička na psací potřeby

Papelote umí vyrábět dekorační trendy, ale i super praktické vychytávky. Třeba jejich patentovaná gumička na tužku, která udrží zavřený i ten nejnapěchovanější sešit. Hurá, konec zatoulaným tužkám! Jednoduché, funkční, dokonalé. Gumička na tužky A5 je k mání za cenu 95 Kč.

Papelote gumičkaPapelote gumička

Penál

Penál, co není z látky ani z papíru, a přesto toho spoustu vydrží a dělá parádu i po letech. Oblíbený je hlavně mezi studentkami, ale zachraňuje pořádek u všech věkových kategorií. Dá se použít na kosmetiku, na nabíječku nebo cokoliv vás napadne. Tyvekové pouzdro Papero L o rozměrech 24 × 18 cm stojí 268 Kč za kus.

Pratelný látkový obal na diář, zápisník nebo knihu

Jednoduché látkové obaly jsou další z praktických pomůcek, které jsou zároveň jednoduché a krásné. Dnes už se původní papírové obaly na knihy téměř nevyrábí a to je škoda, protože knihy si nějakou svrchní vrstvu rozhodně zaslouží. Proužkované a jinak vzorované košilky od papelote proto slouží jako ochranná vrstva, ale zároveň i obranný štít proti zvídavým pohledům spolucestujících na vaši knihu. I když… Je možné, že pozornost spíš přitáhnou. Co čtete se však nikdo nedozví. Látkový obal na knihu o rozměrech 34 × 22,5 cm, koupíte za 209 Kč.

Washi pásky

Sortiment Papelote už od samého počátku doplňují i japonskéi dekorativní pásky, se kterými do Česka dorazila i další možnost toho, jak kreativně pracovat nejen s papírem. Barevné lepící pásky z rýžového papíru krásně drží, a přitom se dají beze zbytků odstranit, dají se jimi zdobit DIY přáníčka i zdi. Kdo před 5 lety nepoužíval washi, jako by neměl vkus, pamatujete? A pásky z papelote díky svému vkusnému potisku zkrášlí vaše domovy i v roce 2020. Washi MT páska s geometrickými vzory vyjde na 85 Kč za kus.

Papelote pouzdro PaperoPapelote pouzdro Papero

Různé cool zápisníky

Jejích kousky jsou kouzelné a příjemné pro práci. Zápisníky jsou pro kreativní řešení problémů jako dělané, a tak buďte připraveni a mějte zápisník vždy po ruce. Ty jsou k mání v různých designech, velkostech i cenách.

Blok s čistými listy Vega

Že kreativní neznamená originální a bláznivé, nýbrž originální, použitelné a smysluplné, dokazuje Vega blok, elegantní černý zápisník s obalem z veganské kůže. Tento odolný, poddajný a příjemný materiál zaručuje dlouhou životnost, ale také lásku na první dotek. Vega blok je zkrátka radost brát do rukou a používat. Vega blok koupíte za 397 Kč.

Deník v látkovém obalu

Deníky v látkových obalech patří k ikonickým papelote výrobkům. Kromě toho, že obaly zaručují odolnost, mají i další praktické funkce: za desky se dají zastrčit všemožné útržky, vstupenky, pohledy či fotky a desky obsahují také integrovanou gumičku, která slouží jako šikovný úchyt na tužku a pojistka proti zvědavým pohledům okolí. Snímatelný látkový obal je možné vyprat na 30° C, vyměnitelný vnitřek je k dostání linkovaný nebo s čistými listy, v obou variantách obsahuje také všitou záložku. Deník v látkovém obalu vyjde na 425 Kč.

Sešit EnvelopaSešit Envelopa

Tečkovaný zápisník Kapsul

Kreativní jsme všichni, klíčem je si nápady zapisovat, řekli si v papelote a stvořili zápisník v kapesním formátu, který budete mít stále po ruce. Třeba na každodenní poznámky, nákupní seznamy nebo zajímavé citáty. Jeho oblé rohy jsou odolné proti opotřebení a vyrobený je ze 100% recyklovaného papíru. I tento nejmenší formát obsahuje gumičku, která jej udrží zavřený. Kapsul, zápisník v kapesním formátu stojí 69 Kč.

Kroužkový blok Spiral A5

Ikonický blok provází papelote už od samého počátku a za tu dobu se stal bestsellerem. Univerzální zápisník může být totiž vším od skicáku až po knížku. Na výběr je ve dvou barvách, dvou velikostech a s pěti typy vnitřku. Papelote gumička udrží stránky pohromadě a pobere až pět tužek a pevné desky slouží jako podložka a umožňují tak zapisování nápadů za jakékoliv situace. Blok je součástí kolekce oceněné v rámci Czech Grand Design. Spiral A5 vás vyjde na 209 Kč.

Skicák s gumičkou Skica M nebo L

Jak napovídá název, blok Skica se hodí pro skicování. Ale také malování, třeba tuší nebo vodovkami. Stránky jsou totiž z papíru vysoké gramáže, takže se jen tak nepromočí. Skica ale není obyčejný trhací blok, jednotlivé obrázky se dají díky otevíratelným kroužkům vyjmout a vystavit, darovat nebo třeba poslat poštou jako pohled. Blok v pevných deskách obepíná patentovaná gumička se čtyřmi očky, do které se dají zastrčit výtvarné potřeby. Skica M (cestovní velikost mezi A5 a A6) nebo Skica L (praktická atypická velikost mezi A4 a A5) zakoupíte za 269 Kč a 319 Kč.

Školní sešit Klasika A5

Barevný sešit Klasika A5 skvěle poslouží nejen na školní zápisky, ale třeba jako čtenářský deník nebo sbírka receptů. Každá barva sešitu obsahuje jiný typ vnitřku a jeho oblé rohy chrání proti „oslím uším”. Sešit je navíc součástí kolekce oceněné v rámci Czech Grand Design. Sešit Klasika A5 můžete mít za 79 Kč.

Tipy zakladatelky Papelote Kateřiny Šachové, dnes kreativní ředitelky Papelote, vám možná vnuknou inspiraci jak na to kreativní nápady a myšlenky zpracovávat.

Jak podpořit kreativitu?

  • Pište rukou. V mozku tak zapojíte více center a myšlenky si tak nejen lépe zapamatujete, ale rovnou se k nim začnou připojovat další a další nápady a souvislosti. Už jen tím, že si věci zapisujeme, o nich vlastně přemýšlíme.
  • Definujte si problém písemně, to vám pomůže utřídit si, o co vlastně jde a uvidíte všechny souvislosti pěkně pohromadě.
  • Dejte pauzu a nechte mozek, ať to vymyslí za vás. Nejlepší nápady přicházejí nečekaně, třeba těsně před spaním nebo na procházce. Mějte proto zápisník vždycky u sebe.
  • Vyhýbejte se rutině. Občas se vraťte domů jinou cestou, přestěhujte doma nábytek, objednejte si jídlo, co jste ještě nevyzkoušeli nebo si pořiďte doplněk v barvě, kterou běžně nenosíte. Každý nový podnět je žádoucí.
  • Hýbejte se, stačí dvacet minut denně. Souvislost mezi pohybem a kreativitou je vědecky prokázána.

Zdroj foto: Papelote.cz, úvodní foto: Papelote sešit Vega

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS