17/2
Přenosný skleněný gril: grilujte čistě a bezpečně

Přenosný skleněný gril: grilujte čistě a bezpečně

17. února 2020 v 00.00 , Design , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Každý, kdo miluje grilování, ví, jak otravné okolnosti tradiční barbeque doprovází – kouř a jeho zápach, dřevěné uhlí, špína a težkopádnost samotného grilu. Se skleněným grilem však celý proces nabírá nový rozměr.

Tradiční grily nelze je jednoduše přenášet, je také obtížné je pořádně vyčistit a vypořádat se s kouřem a vysokou teplotou při grilování je rovněž složité.

Proto produktový designér Burak Keseci z tureckého Balcon design studia navrhl Magma Glass. Jak jeho název napovídá, Magma Glass je skleněný gril, a to přímo jedinečný přenosný gril.

Magma Glass

Díky provedení a materiálům (nerezové oceli a sklu) je obvyklá kovová deska grilu tedy jeho rošt nahrazena skleněným povrchem. Unikátní průhledný povrch poskytuje produktu velmi moderní vzhled, což perfektně zapadá do designu dnešních kuchyní.

Patentované sklo s nanokarbonovým povrchem umožňuje povrchu roštu působit jako homogenní zdroj tepla a současně spotřebovat působivě nízké množství energie. Nemluvě o grilovací mřížce, která je termochromní, čili se její barva změní na červenou, jakmile se zahřeje. Je tak konec s popálením díky vysokým teplotám při grilování.

Dotykové ovládání má rozhraní, které nabízí volbu ze čtyř různých režimů grilování, což vám umožňuje přizpůsobit teplotu a dobu vaření podle připravované suroviny – masa, zeleniny, ovoce, atp.

Na rozdíl od konvenčních roštů klasických grilů u Magma Glass skleněný povrch zabraňuje přilepení jakéhokoli grilovaného pokrm a suroviny, proto je čištění a údržba grilu velmi snadná. Skleněný „rošt“ můžete snadno oddělit a vyčistit v myčce na nádobí. Přebytečný olej nahromaděný během grilování uniká odtokem a je automaticky uložen v nádobě. Takže můžete vzápětí olej snadno zlikvidovat.

Při navrhování Magma Glass vzal Burak Keseci veškeré podmínky grilování v úvahu a vytvořil snadno použitelný, pohodlný a perfektně designově vyvedený gril.

Co na něj říkáte?

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS