6/1
Ohlédnutí za rokem 2019 v bytovém designu

Ohlédnutí za rokem 2019 v bytovém designu

6. ledna 2020 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Hodiny , Křesla a sedací soupravy , Nábytek , Nádobí , Sklo , Stoly a stolky , Zahradní nábytek , Židle

Sponzorované odkazy:

Rok s číslovkou 2019 je minulostí. My si jen krátkosti připomeneme, jak si v onom roce vedl bytový design. Nejprestižnějším oceněním je každoročně ocenění v soutěži A’ Design Award, která je určena designérům, inovátorům a společnostem zabývajícím se bytovým a interiérovým designem. Tato originální soutěž A‘ Design Award vznikala postupně a za pochodu, předcházely jí tisíce dalších menších designérských soutěží.

Ve světě, v němž se každým rokem uvádí na trh miliony výrobků a vzorů, se soutěž A’ Design Award zrodila z touhy vypíchnout nejlepší designy a dobře navržené výrobky. Sama soutěž nabízí nebývalou a atraktivní propagaci oceněných návrhů a je rovněž je považována za vysoce kvalitní a dobře návratnou alternativu k jakékoli reklamě.

Platinum Winner APlatinum Winner A' Design Award – Bandage Sogfa by Olga Bogdanova

A‘ Design Award

Posláním ceny A‘ Design Award je poskytnout spravedlivou, etickou a konkurenční platformu pro společnosti, designéry a inovátory ze všech oblastí designu s různými úrovněmi zkušeností, různými disciplínami a zaměřením na trh. Takto jim lze nabídnout globální publikum, kde mohou předvést svůj úspěch a talent.

A’ Design Award uděluje každoročně ocenění v celé řadě kategorií, které se člení do několika podkategorií. Jedná se o soutěže průmyslového designu, designu nábytku, designu obalů, designu hraček, designu digitálního zařízení, designu vozidel, designu domácích spotřebičů, lékařských a vědeckých návrhů, architektonického designu a design interiéru.

Platinum Winner APlatinum Winner A' Design Award – Niwa Outdoor Furniture by Robby Cantarutti

Zde je výběr nejzajímavějších kousků z ocenění v kategorii nábytek, bytové, domácí a dekorativní předměty, za období 2018–2019.

Platinum Winner A' Design Award

Bandage Sofa

Vítězem Platinum A' Design Award za kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby v roce 2018/2019 získalo studio Bogdanova Bureau z Ukrajiny za své Bandage Sofa. Olga Bogdanova a Elena Prokhorova jsou návrhářky a designérky ve studiu Bognanova Bureau.

Niwa Outdoor Furniture

Spolu s nimi se o první místo, tedy Platinum A' Design Award za kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby v roce 2018/2019 dělí Robby Cantarutti for Fast Spa za své Niwa Outdoor Furniture, což je venkovní designérská židle. Robby Cantarutti je italský návrhář a designér.

Golden Winner AGolden Winner A' Design Award – Koron Sofa by Hamid Packsereshto

Golden Winner A' Design Award

Koron Sofa

Vítězem Golden A' Design Award za kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019 je Hamid Packseresht for DUMARA Design Studio z Íránu za Koron Sofa. Zakladatel studia je Hamid Packseresht, vystudoval průmyslový design v Teheránu na Azad University a zčásti i studium Coventry University ve Velké Británii.

Golden Winner AGolden Winner A' Design Award – Goccia Container by Giuliano Ricciardi

Goccia Container

Zlato A' Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019 získali i další, mezi nimi italské studio Giuliano Ricciardi for d-Lab návrháře a designéra Giuliano Ricciardiho za jejich Goccia Container.

Golden Winner AGolden Winner A' Design Award – Reverse Cock by Mattice Boets

Reverse Cock

Dalším zajímavým zlatým A’Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019 je mladý belgický návrhář a designér Mattice Boets s jeho Reverse Cock.

Golden Winner AGolden Winner A' Design Award – Aestus Vase by Oliver David Krieg

Aestus Vase

Zlatý A’Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019 získal i Oliver David Krieg jako odborník na výpočetní design a digitální výrobu v architektuře, se svými originálními vázami Aestus Vase.

Gold Winner AGold Winner A' Design Award – Astron Shape Shifting Rug by Ingrid Külper

Astron Shape Shifting Rug

Oprávněně patří do výčtu zlatých A‘ Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019 také Ingrid Külper ze švédského studia Ingrid Külper Design AB / Mattahari za svůj modulární koberec Astron Shape Shifting Rug.

Golden Winner AGolden Winner A' Award – Kurio Modular Shelfing System by Markus Hofko

Kurio Modular Shelfing System

Zajímavou skládací variabilní policovou stěnu navrhl Markus Hofko z německého studia Von Morgen. Právem se tak dostal mezi vítěze a zlatem oceněné v A’ Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty a domácí potřeby 2018/2019.

  • Zdroj foto: adesignaward.com
  • Úvodní foto: Drum Pouf by Serge Atallah, Gold Winner A’ Design Award v kategorii design, nábytek a dekorační předměty 2018/2019
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS