28/3
Jak na bylinky i v mini kuchyni?

Jak na bylinky i v mini kuchyni?

28. března 2019 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Máte v kuchyni málo místa? A přesto toužíte po své vlastní „bylinkové zahrádce“ v truhlíku či květináčích? Díky Brotu je to možné, a ještě s ním uděláte pořádnou parádu!

Brot je vlastně světlo a zároveň bylinková zahrádka. Ne, nepomátli jsme se, taková věc skutečně existuje! Svým pojetím je krásným designovým kouskem a zároveň plní funkci malé kuchyňské zahrádky.

Terakotová pomocnice

V atraktivním terakotovém provedení tohle závěsné světlo je místo jak pro osvětlení, tak pro bylinky. V horní polovině lampy Brot se nachází světlo, zatímco spodní polovina funguje jako nádoba pro pěstování rostlin. V dolní polovině je umístěn zásobník z nerezové oceli, který slouží jako držák celého zařízení.

Do Brotu můžete zasít nejrůznější semena a proces je docela standardní. Semena musí být předem nasáklá vodou, než budou vysazena. Poté mohou být umístěna do spodní poloviny Brotu. Semena v lampě je dobré stále vlhčit, ideálně za pomoci rozprašovače s vodou 2 až 3× denně.

Veletrh nábytku Stockholm

A nezapomeňme, že mimo sklizně bylinek do pokrmů Brot můžete využít i pro okolní náladové, tlumené osvětlení, protože je to také závěsné světlo! Tato dvoufunkční lampa a zahrada v jednom, se v únoru 2019 představila na veletrhu nábytku ve Stockholmu v kategorii „Skleník“. Světlo Brot ještě není na prodej, to co vidíte na fotografiích je jen prototyp. Ale společnost Benitas Studio doufá, že brzy najde výrobce.

Design světla Brot vytvořil indický návrhář Sarang Sheth. Je absolventem produktového (průmyslového) designu na Institutu designu MIT v Pune. Má rád gadgety a elektronické produkty, hudbu a knihy.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS