8/2
Tak trochu jiné židle: Superglue

Tak trochu jiné židle: Superglue

8. února 2019 v 00.00 , Design , Nábytek , Židle

Sponzorované odkazy:

Superglue – to je docela zajímavý název pro židli. Má to znamenat, že si na ni sednete, a budete se vám v ní hovět natolik dobře, že se z ní neodlepíte? Skoro ano!

Židle Superglue dávají pocítit, jak lze, tak obyčejný a pro nás často samozřejmý kus nábytku vnímat jinak. Není totiž židle jako židle. A Suerglue není jen tak obyčejnou židlí, je to téměř křeslo, tak pohodlná a příjemná je.

Není židle jako židle

Klasická židle je prostě židlí. Ať je vnímáte společně u stolu, nebo jen jednotlivě, vždy existuje poměrně velká šance, že budete vědět, že se díváte na židli. Superglue má vše, co křeslo má mít, přesto je to židle. Jedno sedadlo, dvě loketní opěrky, jedno opěradlo a čtyři nohy. Tyto prvky dohromady tvoří židli Superglue. Tak mu říkáme křesložidle. Je počinem návrhářeUkrajiny Dmitrije Kozinenka. Ten má na svém kontě již několik desítek originálních a zajímavých kousků nábytku. A je o ně docela dost velký zájem.

Superglue

Jeho Superglue židle se skládá se z 3 plechových dílů, které jsou spojeny plochými nýty, ale nikdy byste si nemysleli, že dohromady se složí v židli. A navíc jsou jednotlivé kusy Superglue provedeny tak, že jen stěží rozeznáte, která součást hraje největší roli.

Prostě Superglue je řešena tak, aby do sebe vše zapadlo a ladilo tak, jako přilepené k sobě. Křesložidle má tak jedinečný design, jež umožňuje, aby fungovala jako židle bez vizuálního přizpůsobení klasickému standardu židle.

Křesložidle Superglue má díky konkávnímu designu tří jedinečně tvarovaných kusů vše potřebné. Je tu sedadlo a opěradlo, které jsou jakoby jedním kusem. Dokonce i dvě područky na obou stranách pro ruce.

Superglue zůstává extrémně stabilní a pohodlná. K mání je v několika barevných provedeních – bordó, hnědá, černá, bílá, transparentní zabarvená nebo transparentní čirá. Návrhář Dmitrij Kozinenko jako mladý ukrajinský designér je na správném místě. Prostě umí.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS