4/4
Další růst úroků u hypoték se blíží

Další růst úroků u hypoték se blíží

4. dubna 2019 v 06.00 , Byty , Domy

Hypotéka je pro mnohé jedinou možností, jak získat lepší a hlavně vlastní bydlení. Ale trh s hypotékami obyčejným lidem moc nenahrává. V Česku jsou hypotéky nejdražší na poslední tři roky a stoupat budu i letos. Co s tím?

Je to dáno vlivem navýšení úrokových sazeb, které realizuje Česká národní banka. To již způsobilo zdražení a růst hypoték, které neustává ani letos. Kdo z vás tedy uvažuje o lepším bydlení a koupi nemovitosti, neměl by s tím moc otálet a jednat hned. Protože i se zvýšením sazeb je na finančním trhu stále ještě dobrá a kvalitní možnost si nyní zajistit docela výhodné podmínky při výběru hypotéky.

Co je u hypotéky podstatné?

Nezapomeňte však na to, co je při výběru hypotéky podstatné. Nedívejte se jen na výši nejnižší úrokové sazby, ale zvažte dobře i další faktory hypotéky jako je délka fixace úrokové sazby, podmínky jednotlivých splátek, či možnost doplacení hypotéky mimo pravidelné platby. To vše může ovlivnit jak výši hypotéky při změnách úrokových plateb, realizovaných ČNB, tak zdárný a hladký průběh hypotečního splácení.

Pokud v hypotékách tápete, je ideální využít některé online hypoteční kalkulačky a ujasnit si, co můžete od které nabízené hypotéky očekávat. Stačí zadat cenu nemovitosti, částku, kterou si chcete půjčit, jak dlouho byste chtěli splácet a také jakou fixaci byste si přáli. Ve výčtu výsledků všech společností, které hypotéky nabízejí, se vám objeví nejen výše úroku, ale i výše RPSN a také splatnost a částka hypotéky. A další konkrétní podmínky a podrobnosti dané hypotéky můžete najít po rozkliknutí zvolené nabídky.

Řešením je i americká hypotéka

Další možností, jak řešit vlastní bydlení je americká hypotéka . I tu dnes mnohé kvalitní finanční subjekty nabízejí. Americká hypotéka je typ hypotečního úvěru, který není vázán účelově. Jedná se tedy o úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitosti. Takovou hypotéku lze využití nejen k pořízení nemovitosti, ale i pro jiný účel. Nemusíte dokládat faktury bance k postupnému čerpání peněz a máte finance na účtě hned.

Nemalou výhodou této hypotéky je nižší úroková sazba nežli u běžného spotřebitelského úvěru, což je dáno zástavou nemovitosti, a navíc si tako lze půjčit dost vysokou částku až do výše 70% zastavené nemovitosti.

Rok 2019 sebou nese další navýšení úrokových sazeb a s ním spojené zdražování cen nemovitostí. Proto neváhejte a hodláte li investovat do vlastního, jděte do toho právě teď.

Zdroj foto: Pixabay.com

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS