10/1
Lednice jako základ kuchyně: Poradíme vám s výběrem!

Lednice jako základ kuchyně: Poradíme vám s výběrem!

10. ledna 2013 v 00.00 , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Lednička je významným pomocníkem v každé domácnosti. Výběr vhodné ledničky se může stát snadno labyrintem bloudění mezi prodejci a různými značkami. Na trhu nalezneme mnoho typů ledniček, ale jak vybrat ten, který se pro nás přesně hodí?

Vybíráme typ ledničky

Při výběru vhodné ledničky je nezbytné zohlednit mnoho parametrů a ujasnit si, jaké jsou naše požadavky. Prvním důležitým kritériem je typ ledničky. Rozlišujeme ledničky jednodveřové, kombinované a americké.

Americké lednice

Mezi základní výhody americké lednice patří velký objem. Je tedy vhodná zejména pro početnou rodinu, která potřebuje uložit velké množství potravin. Zároveň potěší náročnou klientelu, neboť tyto lednice vždy podléhají vysokým designovým požadavkům. Nejvyšší kvality se dočkáme i při spotřebě energie. Většina amerických lednic je vyráběna v kategorii A nebo A+. Každá pečlivá hospodyňka ocení úložný systém a ten je opravdu propracovaný do nejmenšího detailu. Nevýhodou je velká pořizovací cena (18000 – 50 000 korun) a nemalý prostor, který tato lednice bude potřebovat.

Kombinované lednice

Výhodou kombinované lednice je zejména oddělení chladicí a mrazící části. V tomto případě si musíme dát pozor, jak často mrazák využíváme. Pokud potřebujeme především chladničku, zvolíme umístění mrazáku ve spodní části. Vysvětlení je prosté – nebudeme se muset pro běžné potraviny neustále ohýbat. I tyto lednice jsou vyráběny s vysokými požadavky na kvalitu. Jsou vhodné do běžných domácností, a to především do panelákových bytů, kde nezaberou tolik prostoru a zároveň poskytnou dostatek místa pro uložení potravin. I pořizovací cena je poměrně příznivá. Kvalitní lednici pořídíte okolo 6000 korun a výše.

Jednodveřová lednice

jednodveřové lednice nalezneme v té nejvyšší kvalitě. Výhodou jsou bezesporu možnosti výběru menších velikostí. Tyto lednice jsou tak ideální na víkendovou chatu nebo do menšího bytu, kde žije jedna až dvě osoby. Pořizovací cena menší lednice v energetické skupině A+ se pohybuje okolo 4000 Kč a výše. Nevýhodou může být pro mnohé neoddělená část mrazící a chladící části a nedostatek dělení prostoru uvnitř ledničky.

Při výběru lednice zohledňujeme i její velikost a uspořádání. Výše uvedené popisy jednotlivých typů lednic by měli usnadnit naše rozhodování.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS