30/9
Vylaďte si bydlení: s Componibili

Vylaďte si bydlení: s Componibili

30. září 2018 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Novinek a oživení příbytku není nikdy dost. A my vám nyní přinášíme exkluzivní kousky s atraktivním designem.

Nejedná se o nic menšího než o originální kontejnery v příjemném a šik oválném tvaru, které mohou multifunkčně sloužit.

Lze je využít jako

  • noční stolek
  • stojací police
  • knihovnu
  • sadu konferenčních stolků s úložným prostorem
  • přídavný stolek
  • malou spižírnu
  • koupelnovou skříňku
  • úložný prostor do předsíně
  • přepážkovou stěnu interiéru různé výšky
  • kancelářský box
  • box do dětského pokoje

Variabilita

Ano, natolik je kontejner Componibili s dvířky u každé přihrádky variabilní. Kontejner navrhla designérka Anna Castelli Ferrieri a k mání jsou se dvěma či třemi přihrádkami v černém, bílém, červeném nebo stříbrném provedení. Kontejner Componibili vyrábí firma Kartell, a lze je vrstvit na sebe nebo pokládat vedle sebe a flexibilně tak vytvářet sety a sady úložných prostorů s různý účelem.

Devizou úložných kontejnerů je mimo jejich variabilitu i ve dvířkách, která nedovolí prachu dostat se ke všemu uloženému. Naopak, nabízí třeba efektivní sestavení několika kontejnerů s některými otevřenými a zavřenými dvířky. Máte tak super stavebnicový systém, s nímž uděláte velkou parádu. Z kontejnerů lze sestavit mnohé, včetně celé přepážkové úložné stěny o různé výšce a dle vašeho vkusu v jednobarevném či vícebarevném pojetí.

Jednoduše je lze překrývat jednotlivými kusy, kterými pak oživíte váš interiér. Flexibilní, funkční a praktické oválné kontejnery jsou ve výrobě více než 30 let, a díky své nadčasovosti získaly tyto úložné boxy nejedno ocenění.

Na kolik přijdou?

Vyrobeny jsou z technického ABS plastu o průměru 320 mm a výšce se dvěma přihrádkami 400 mm a se třemi přihrádkami 585 mm. Cena kontejneru Componibili se dvěma přihrádkami činí 1952 Kč za barevné verze a 2232 Kč za stříbrnou variantu. Cena kontejneru Componibili se třemi přihrádkami činí 2704 Kč za barevné provedení a 3144 Kč za stříbrné kousky.

Anna Castelli Ferrieri

Italská architektka a průmyslová designérka Anna Castelli Ferrieri se narodila již v roce 1920 a patří do generace jež doplňuje a mění designérský svět novými technologiemi a materiály. Upřednostňovala práci s plasty, a intuitivní elegance jejích kousků se stala ikonou italského moderního stylu. Spolupracovala především s Kartell, kde byla uměleckou ředitelkou společně se svým manželem Giulio Castelli, který Kartell založil. Bohužel nám již další krásné kousky nenavrhne, protože roku 2006 zemřela.

Kartell

Je italský výrobce stylového a nadčasového nábytku a bytových doplňků. Kartelll založil roku 1949 Giulio Castelli, manžel designérky originálních kontejnerů Componibili . Na designu svých produktů často Kartell spolupracuje se známými a uznávanými designéry. Celé produkty nebo části výsledných produktů značky Kartell jsou většinou vyráběny z polyuretanu, tedy plastu s vysokou pevností, pružností a odolností.

Stylové kontejnery jsou k mání na DesignBuy.cz.

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS