10/10
Bydlení na podzim, aneb podzimní variace

Bydlení na podzim, aneb podzimní variace

10. října 2014 v 14.30 , Bytové doplňky , Bytový textil , Byty , Design , Domy , Kuchyně , Nádobí , Předsíň , Sklo

Sponzorované odkazy:

Léto se pomalu chýlí ke svému konci, a s ním odcházejí prosluněné a teplé dny. Ale i podzimní čas může být krásný, prosluněný a plný barev. A to nejen za oknem – venku, ale v našem domově.

Barvy podzimu

Podzimní měsíce oplývají celou paletou příjemných barev – zemitá hnědá, červená, oranžová, žlutá, hnědá, zlatá. Nejlépe je toto krásné „barevné divadlo“ viditelné na listech v korunách stromů. Na nich je dobře vidět, jaké barvy patří právě k podzimu. Mohou být inspirací pro naše bydlení, které lze v rámci ročních období pěkně barevně naladit. Nyní tedy podzimně.

Podzimní depky…

S podzimem přicházejí velké proměnlivosti. Časté deště, sychravá rána i večery. S tím přepadají mnohé z nás chmury, deky a rozladěnost.

Podzimní stůl se vším všudy, JanikosKosiris/Flickr.comPodzimní stůl se vším všudy, JanikosKosiris/Flickr.com

Pomoci může každodenní popolední nebo večerní procházka na čerstvém vzduchu (i za nevlídného počasí), jelikož čerstvý vzduch a chůze je ideální k pozvednutí nálady. Organismus se prokysličí, pohybem n procvičíme tělo, a pročistíte si hlavu po náročném pracovním dni. Skvělá je také večerní koupel s aromatickými oleji nebo koupelovou solí. Ta je doslova balzámem pro stresované tělo. Rovněž relé s dobrou knížkou pomáhá. Ale zkuste to i jinak – přivítejte podzim barevným naladěním svého bydlení!

Podzimně vyznívají kárované utěrky ve skořicových a rezavých odstínech, AdeliSchneder/Flickr.comPodzimně vyznívají kárované utěrky ve skořicových a rezavých odstínech, AdeliSchneder/Flickr.com

Jak na to? Zkuste naše tipy!

  • Sušiny a věnečky – řezané květiny zaměníme za věnce a sušiny z jeřabin, sušené trávy, šípků, bodláků, slaměnek, vrbového proutí, šišek, suchých listů stromů, ořechů, kaštanů a žaludů. Můžete je naaranžovat do váz a košíků, pověsit na dveře a háčky, na zeď či do prostoru. Také jimi můžete ozdobit i svícny a nejrůznější dekorativní keramiku.
  • Ovoce, zelenina a potpourri – k podzimnímu období neodmyslitelně patří podzimní ovoce a zelenina (dýně, tykev, hroznové víno, švestky, cukýna). Naranžované na tácu či misce podzimně doladí interiér. A kupříkladu takový věnec česneku či svazek cibule na háčku někde v rohu kuchyně, je super podzimní dekorací. Skvěle vyniknou i skleněné čiré dózy plné bonbónů a oříšků ve vhodných barvách. Své udělají i misky s voňavým potpourri.
  • Dekorační textilie – k podzimu se výborně hodí barevné prvky a drobné dekorace – podzimně zbarvené dečky, polštářky, sedáky, prostírání, proutěné tácky, podložky a rohože.
  • Závěsy, koberečky a nádobí – sezónně (a tedy i na podzim) lze obměnit záclony, závěsy, přehozy, koberečky a předložky. Další možností je dovybavit se podzimně laděným nádobím, talíři nebo miskami.
  • Barevné zdi – máte-li stále málo, můžete změnit i barvu stěn a podzimně vymalovat. Postačí jedna zeď v teplých odstínech. Například příjemná hnědá, skořicová či oranžová stěna v bílých prostorách vynikne skvěle a osvěží celý interiér.
  • A co tapeta – Boom návratu prodělávají obrazové tapety menších rozměrů. Nabídka potisků je ohromující a nabízí všemožné motivy od květin, motýlů až přes country (venkovské) výjevy a motivy, přičemž materiálem není jen papír, ale i textil s vlastní specifickou strukturou.

A tak – nalaďte se na podzim, stačí si jen vybrat!

Úvodní obrátek: SuzieCarlson/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS