8/6
Vyměňte umakart a staré kachličky za nové!

Vyměňte umakart a staré kachličky za nové!

8. června 2018 v 23.00 , Byty , Domy , Stavba a rekonstrukce

Trendy doby se mění a nejinak je tomu i u vybavení i technickém zázemí bydlení. Vymyká se váš příbytek novinkám a hraje stále na starou retro notu? Vyměňte nevyhovující staré bytové jádro a koupenu za novou!

Udělat radikální krok a vstoupit do rekonstrukce bydlení je těžké. Ovšem často nutné a nezbytné. Jen tak bude váš příbytek tím vysněným domovem a místem, kam se budete rádi vracet z práce, z návštěv a výletů. Azyl, v němž se schováte v nemoci, těžkých chvílích nebo rádi strávíte chvilku sami se sebou.

Největším kamenem úrazu starších příbytků bývá staré bytové jádro, nemoderní koupelna a zastaralá kuchyně. Většinou za začíná rekonstrukcí bytového jádra, od nějž se odvíjí i další případné úpravy v koupelně a kuchyni.

Co je nutné zařídit, než s rekonstrukcí začnete?

  • především potřebujete dostatek finančních prostředků na materiál a práci řemeslníků
  • vybrat dobře vhodnou firmu nebo řemeslníky
  • vytvořit si improvizované fungování v příbytku po podobu rekonstrukce (nebo dočasné bydlení jinde)
  • časový plán prací rekonstrukce

Bez peněz to nejde

Finanční prostředky jsou jasné, bez nich prostě nelze udělat nic ani kdybyste si vylepšení chtěli udělat sami. I na materiál a pomůcky jsou nutné peníze. Ale pokud chcete mít vše uděláno profesionálně, dobře a kvalitně, doporučujeme oslovit specializovanou firmu. A je obojetné, zdali chcete realizovat rekonstrukci koupelny v Praze, Brně či Ostravě.

Krátkodobé omezení komfortu = krásné zrekonstruované bydlení

Každá rekonstrukce je zásahem do soukromí osob, které v příbytku bydlí. Ovšem vize nového, krásného a moderního bydlení vše přehluší. I tak je nutno si (pokud nemáte možnost bydlet dočasně jinde), zařídit si fungování doma tak, abyste vy měli alespoň jakýs takýs komfort a zároveň nenarušovali příliš probíhající práce. Rekonstrukce sprchového koutu si žádá možnost dočasně se mýt jinde – u rodiny, přátel, a aktuální potřeby okolo vody doma řešit vaničkou, kyblíkem či lavorem.

U všech rekonstrukcí bude nutností mít zásoby vody – v kanystru, kyblíku, nebo v hrncích. Také je vhodné připravit si dopředu nějaké pokrmy, které lze lehce uskladnit – zamrazit či nechat v lednici a lehce ohřát třeba v mikrovlnné troubě. Ideální je být přes den mimo bydliště (v práci nebo u rodiny) a chodit domů jen na noc. Tak se vyhnete problémům s toaletou, mytím i přípravou stravy.

Vybírejte dobře

Nedílnou součástí příprav je výběr firmy. Vždy volte s rozmyslem, třeba mezi více subjekty, které porovnávejte co do profesionality, vstřícnosti, kvality práce, ceny a časových možností vašich i jejich. Výběr vám značně usnadňuje dnešní internetová doba, kdy lze najít rychle a jednoduše nejen více firem, ale i jejich reference, hodnocení zákazníků i ceny a možnosti.

Určitě z výběru vynechejte subjekty, jež mají zastaralé a neaktualizované webové stránky, nemají na nich uvedeno sídlo a kontaktní informace (email, telefon atp.). Také doporučujeme nezaměřit se hned na jednu firmu, ale oslovit více těch, jež se zdají být vyhovující a nechat je udělat předběžnou a nezávaznou kalkulaci prací, materiálu i časového rozpětí celé zakázky. A až poté se rozhodněte pro to, co sedí nejvíce vám

Zdroj foto: Lotabel.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS