19/11
Národní cena za studentský design 2017 má svoji výstavu!

Národní cena za studentský design 2017 má svoji výstavu!

19. listopadu 2017 v 17.15 , Bytové doplňky , Design , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Nábytek , Nádobí , Sklo , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Již jsme zde psali, že na konci letošního října byla vyhlášena Národní cena za studentský design 2017, a to v produktovém, industriálním a dopravním designu. Tento v pořadí již dvacátý sedmý ročník byl o to zajímavější, že po něm nyní následuje výstava úspěšných a nominovaných pra­cí.

Nemůžete z časových důvodů galerii navštívit? Nevadí, tak mrkněte se zde na výtah fotografií ze zajímavých prací.

Ano, Národní cena za studentský design 2017 má svoji výstavu. Ta se koná ve dnech 07. 11. 2017 – 30. 11. 2017 na výstavě Nový (z)boží!/ New G(o)ods! v galerii Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství na Václavském nám.

Galerie je přístupná od pondělí do pátku, když v pondělí, úterý, středu a čtvrtek je otevřeno od devíti do šestnácti hodin a v pátek od devíti do čtrnácti hodin.

Kde galerii najdete?

Galerie Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství je na Václavském nám. 31. Je to přesně uprostřed náměstí (pár kroků pod C&A a pár kroků nad zabedněným hotelem Evropa). Musí se vejít do průjezdu, který je označený jako čínská restaurace a bar. Přesně naproti průjezdu je na chodníku stánek s občerstvením.

Připomeňme si, jak to bylo

Dvacátý sedmý ročník měl tvrdou i zahraniční konkurenci, která byla téměř dvojnásobná než loni. A to i přesto, že propojit vzhled, estetiku, užitečnost, praktičnost a ergonomii produktu není až tak jednoduché.

O vítězích jednotlivých kategorií rozhodovaly tři nezávislé poroty

  • vysokoškolská porota pedagogů VŠ a Univerzit
  • středoškolská porota pedagogů SŠ a VOŠ
  • národní porota poskládaná z kurátorů muzeí, designérů a nezávislých expertů

A Národní cena za studentský design 2017 Grand zamířila nikoli do Čech, ale na Slovensko, za ekologickou židli k Jánu Forgáčovi.

eko stolička Jána Forgáčeeko stolička Jána Forgáče Zdroj foto: Lenka Žižková, Petra Miškejová, Lenka Tomanová

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS