15/6
 Pořiďte si živou zelenou stěnu!

Pořiďte si živou zelenou stěnu!

15. června 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Obývací pokoje , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Chcete-li být IN, tak v soudobém bydlení již nestačí mít různě postavené obyčejné květináče s rostlinami. Pořiďte si živou zelenou stěnu! Mimo různé originální závěsy pro rostliny v květináčích, truhlíkách jsou hitem dneška právě tyto květinové stěny a panely.

Excelentní novinka

Novinka, která se pomalu ale jistě prodírá i na český trh vzbuzuje čím dál větší zájem. Říká se jim různě – květinové stěny, kapsáře, panely. Ve výsledu je efekt (pěstování rostlinek) tentýž, jen pokaždé v jiném designu a provedení. A právě variabilita a neotřelost tohoto nápadu jej rozšiřuje do světa doslova jako virus.

K čemu jsou?

Závěsné kapsáře, panely či chcete-li stěny, dokáží neobyčejně osvěžit a oživit váš domov. A díky vrstvení vertikálně si tímto způsobem mohou dovolit bohatou zeleň i lidé v malých bytech. A lze takto pěstovat doslova všechny druhy rostlin – od bylinek, přes okrasné rostliny až po kaktusy.

Závěsné kapsáře mají různou podobu, Yaelstav/Commons.wikimedia.orgZávěsné kapsáře mají různou podobu, Yaelstav/Commons.wikimedia.org

Jak to funguje?

Tyto originální živé dekorace mají ve vodotěsných pouzdrech rašelinovou houbu, jež plní funkci substrátu. Odbourává se tím riziko prosaku na zeď či místo, kde závěsná stěna instalována. Uvnitř jsou také zásobníky k zachycení vody zmíněnou houbou. Závěsné panely mají větší či menší rozměry, dají se různě na sebe napojovat a vytvořit tak skutečně celou živou zelenou stěnu. Základ tvoří panel o třech řadách po třech kapsách/otvorech na rostlinky. Tedy celkem pro devítku zeleně.

Vyrojili se i alternativy oboustranné – něco na způsob novodobých předělových a často policových stěn, jen v tomto případě tvořených ryze živou zelení. Kapsy mají někdy velmi neotřelý design, tvar, barevné provedení a tak si vybere jistě každý dle svého vkusu i stylu interiéru, kam by stěna měla být umístěna.

A jsou také rozdílně velké, Sreaon/Flickr.comA jsou také rozdílně velké, Sreaon/Flickr.com

Krásná funkční dekorace

Tyto unikátní vertikální domácí zahrádky mohou být velmi příjemnou, užitečnou a praktickou volbou ke zkvalitnění jakéhokoli bydlení a ovzduší v něm. Mohou v něm být zcela funkční čistící jednotkou vzduchu a jedinečnou ozdobou, a zkrášlit jakoukoli část interiéru, balkonu či terasy.

Úvodní obrázek: Sampsonchen/Com­mons.wikimedi­a.org

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS