2/11
Jaké prostěradlo vybrat?

Jaké prostěradlo vybrat?

2. listopadu 2016 v 19.45 , Ložnice

„Jaké prostěradlo vybrat?“ Kladete si tuto otázku, když se chystáte koupit lůžkoviny, nebo volíte ty, které vám přijdou pod ruku? Na co si dát při výběru pozor? A z jakých druhů můžete vybírat?

Jersey prostěradla

Jersey prostěradla jsou moderní a stále více rozšířená. Jejich majitelé oceňují příjemně měkoučký materiál, ale i vysokou kvalitu a životnost. Tyto vlastnosti jsou dané výrobou z hebkých přízí ve vysoké hustotě. Jersey lůžkoviny nemusíte žehlit a na výběr máte ze široké škály barevných odstínů.

Froté prostěradla

froté prostěradla vás potěší svým příjemným povrchem a celkovým komfortem. Jsou prodyšná, vyznačují se vysokou savostí, nemusí se žehlit a ještě příjemně hřejí, zvlášť v kombinaci s povlečením ze stejného materiálu. Pokud sháníte lůžkoviny na zimu, nebo jste zimomřiví, určitě je oceníte.

Další materiály prostěradel a co ještě zohlednit při výběru

Kromě oblíbených froté a Jersey se ještě vyrábějí prostěradla z dalších materiálů. Klasikou jsou bavlněné lůžkoviny, ale můžete si je pořídit třeba i z bambusových vláken. Jsou hypoalergenní a odolná vůči bakteriím a plísním. Celkově jde o velmi kvalitní materiál. Nebo dáte přednost mikroflanelu? Má vynikající termoregulační schopnosti, je příjemný na tělo a rychle schne.

Při výběru prostěradel by vás měla zajímat celková kvalita. Mimo jiné si všímejte i gramáže. Čím vyšší bude, tím odolnější lůžkovina. Stejně tak je důležité nakupovat u seriózního prodejce.

V neposlední řadě vás jistě bude zajímat i design ložního prádla. V současné době jsou v oblibě různé barvy. Klasikou je bílé prostěradlo. Zdá se vám nudné? Nevadí. Vyberte si barvu, která se vám líbí a která bude ladit s povlečením a celkově s designem místnosti. Zajímavou atmosféru vytváří černé prostěradlo. Získá si i vás? Najděte si lůžkoviny vyhovující všem vašim požadavkům.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS