3/6
Funkční a jemné ručníky: luxus a relax v jednom

Funkční a jemné ručníky: luxus a relax v jednom

3. června 2019 v 00.00 , Bytový textil , Koupelny

Sponzorované odkazy:

Ručník – základní, nezbytná a jedinečná proprieta do koupelny. Bez ručníku něj by to prostě nešlo. A takový hrubý a škrábající ručník dokáže hodně znepříjemnit chvilky v koupelně. Zkuste novodobé materiály, příjemně vás překvapí.

Každému v souvislosti s koupelnou vytane na mysli jediný materiál – froté. To je jakýmsi synonymem ručníků, žínek, osušek i koupelnových předložek. Ale víte, co je froté vlastně zač? Jsou to smyčkové tkaniny a trojrozměrové textilie. Třetí rozměr tkaniny tvoří kličky z osnovních nití nad nebo pod plochou základní tkaniny.

Froté je vyrobeno z bavlněné příze a patří k jedné z nejznámějších smyčkových tkanin. Základem je vždy kvalitní bavlněná příze. Froté najdete de facto v každé domácnosti – buď ve zmíněné koupelně, nebo v ložnici ve formě froté napínacích prostěradel, anebo v kuchyni jako froté utěrky a hadříky.

Velur a mikroplyš

Mezi nejkvalitnější a nejluxusnější froté se řadí to se střiženou smyčkou, má dvojí formu – je to mikroplyš a druhou možností je velur. Tyto obě formy froté vynikají vysokou jemností a hebkostí, podobné sametu. Z veluru jsou právě ručník a župany, z mikroplyše pak spíše prostěradla a nově i ložní povlečení. Každé froté vám promasíruje pokožku a odsaje z ní krásně vlhkost.

Dvojité froté

Mimo klasického froté, či vysoce kvalitního veluru a mikroplyše existují ještě speciální ručníky, se zajímavými vlastnostmi. Z každé strany je jejich materiál trochu jiný. Jsou dvojité – a tak z jedné strany máte hebkou vysokou smyčku a z druhé drsnější masážní povrch. Ten je buď jednoduchý anebo tzv. vaflový.

Funkční froté

Je vhodné pro sportovce a k wellness. Tyto kousky jsou vyrobeny hlavně z mikrovlákna, nebo přírodní bavlny. Mají formu 3D froté, které účinně odvádí a saje vodu a zároveň zachovává pocit sucha. Tuto vlastnost lze využít ve wellness, především v sauně, anebo venku na koupališti. Dalším funkčním froté materiálem je kombinace masážní struktury a klasického froté.

Přírodní je v kurzu

Přírodní směs bavlny, bambusu a lnu vám nabídne luxusní a měkkou péči pro váš domácí relax v koupelně. Tyto osušky a ručníky jsou velmi hebké, s masážními účinky a odolné vůči změnám teplot i poškození. Jsou rychleschnoucí a vzhledově šik.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS