11/10
Jak na domácí harmonii?

Jak na domácí harmonii?

11. října 2016 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Krby

Touha po harmonickém domově je v lidech zakotvena odedávna. A každý má o ní trochu jinou představu. Jak si ji pojistit, aby opravdu byla?

Mimo designových vychytávek v nábytku, lze krásný příbytek vytvořit s bytovými textiliemi. Ty dodají bydlení nesmírnou útulnost a dle druhu materiálu a stylu, v němž jsou provedeny, jej „vymodelují“ dle vašich představ. Další možností je okenní stínění, které je rovněž zdařilým artiklem při tvorbě prima domácí atmosféry.

Podlahová krytina také udělá své. Říká se, že její druh a typ je synonymem pevných základů obyvatel. Dnes se hodně sází na praktičnost, kterou jsou marmoleum krytiny a stále oblíbené plovoucí podlahy. Do popředí se dostávají také kvalitní lina, jež mnohdy plovoucí podlahu zcela převálcují jak svým provedením, tak vzhledem.

Možností jak si ozvláštnit domov je skutečně mnoho. Jednou takovou prima jednoduchou vychytávkou jsou biokrby. Dokáží svým designem a živým ohněm proteplit atmosféru a udělat domov harmonickým a pohodovým.

Jejich výhoda je oproti klasickým krbům nesporná. Jsou „čisté“ a nepotřebují žádné extra řešení v příbytku. Není zapotřebí budovat a řešit žádný vývod, jsou to bezkomínové krby v nichž topíte lihem. Odměnou prvotní investice vám bude krásný kousek s živým ohněm, jež doladí skvěle atmosféru harmonického domova. Pořízení biokrbu není ani příliš finančně náročné, a o investicích do topidla už nemůže být řeč.

Když k tomu přičtete, že si můžete v biokrbu zatopit nezávisle na topné sezóně (u centrálního vytápění vašeho domova) a navíc máte další krásnou bytovou dekoraci, tak opravdu není co řešit. Důležité jen je, aby prostor, kam chcete biokrb umístit nebyl příliš malý a byl pravidelně větrán.

Mimoto v porovnání s klasickým krbem, kde musíte mít vždy zásobu dřeva a bezpečně zajistit okolí krbu, se vyhnete i spalinám a nepořádku. Váš domov bude stále čistý, prozářený svitem ohně z biokrbu a může být s aromatickými lihovými produkty i voňavý. A to již stojí za úvahu, nemyslíte?

Zdroj foto: Biokrb-levne.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS