11/7
Terasa s bezúdržbovou podlahou. Z WPC materiálu

Terasa s bezúdržbovou podlahou. Z WPC materiálu

11. července 2015 v 00.00 , Zahrada , Zahradní nábytek

Sponzorované odkazy:

Kvalitní, odolná, dobře vypadající a bezúdržbová. Taková by měla být podlaha každého majitele terasy. Jak si toto přání splnit? Už jste slyšeli o dřevoplastu neboli WPC? Právě tento materiál vám zajistí, že se váš sen o dokonalé terase splní.

WPC materiál a jeho výhody

Možná jste si na svou terasu představovali dřevo, protože přírodní materiály jsou stále velmi oblíbené. Terasa je ovšem velmi namáhaná nejen kvůli využívání lidmi, ale také povětrnostními vlivy. Proto by přírodní materiály znamenaly opravdu velkou dřinu, co se týče údržby.

zdroj: wood plastic composite deck and tile/flickr.comzdroj: wood plastic composite deck and tile/flickr.com

Ale jsou tu i moderní materiály, které mohou vypadat stejně dobře jako třeba dřevo. Jedním z těchto nových materiálů je WPC (wood-plastic composite). Jedná se o prkna, která jsou vyrobena z 60 % dřeva a 40 % polymerů. Nemusíte se o ně nijak extrémně starat. Žádné olejování, broušení ani lakování. Pokud se znečistí, jednoduše je omyjete mýdlovou vodu. Velkou výhodou je vzhled těchto prken, která vypadají jako přírodní dřevo. Ani tím plusy WPC nekončí. Prkna z tohoto materiálu jsou hladká a velmi jemná na dotek. Pokud na ně pálí přímé slunce nerozpálí se. A ani na nich neuklouznete, protože disponují protiskluzovou broušenou texturou.

Jak probíhá montáž?

Montáž zvládne každý trochu šikovný kutil, který má k dispozici běžné nářadí pro práci se dřevem. Nezbytné je také si důkladně přečíst a dodržovat montážní návod, kde je postup pokládky podrobně popsán. Prkna se namontují na rošty za pomocí skrytých klipů. Položit se mohou rovnou na starou dlažbu nebo beton.

WPC můžete položit rovnou na starou terasu; zdroj: Alexander van Loon/flickr.comWPC můžete položit rovnou na starou terasu; zdroj: Alexander van Loon/flickr.com

Samotnou výšku nebo nerovnosti můžete měnit a vyrovnávat pomocí podložek. Ani s řezáním prken není problém a po nahřátí se dají i ohnout. Stejně jako montáž je jednoduchá i demontáž. Prkna jsou vyráběna v mnoha barvách a dekorech. Například teak, merbau, palisander, latte nebo eben. Povrch může být drážkovaný nebo s výraznou texturou. Záleží jen na vašem výběru.

Úvodní obrázek: hohecotech wood plastic composite decking34/flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS