15/3
Robotický vysavač uklidí za vás

Robotický vysavač uklidí za vás

15. března 2015 v 00.00 , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Neradí uklízíte nebo na to nemáte čas? Potřebovali byste robota, který bude uklízet za vás? Postavu s lidskou podobou zrekonstruovanou pro úklid v obchodě neseženete, ale robotický vysavač ano. Jak fungují a jak ho vybrat?

Jak robot funguje?

Tento malý robůtek vysává sám, umí se přizpůsobit prostředí i povrchu. Vyhne se schodům, nenaráží do stěny, dostane se pod linku, pod postel i pohovku. Toto roboti dokáží díky čidlům, kterými detekují překážky. Kromě samotného robota je nutné pro funkčnost mít ještě druhou část – základnu. Komunikují mezi sebou pomocí IR paprsků. Umí se i sám dobít, pokud mu dochází energie dojede k základně a připojí se k ní.

základna vysavače; zdroj: cleanmate.czzákladna vysavače; zdroj: cleanmate.cz

Jak vybrat správný robotický vysavač?

Jakou máte podlahu? Existují vysavače, kterou jsou určeny pro konkrétní typ podlahy. Můžete se setkat s roboty pouze na linoleum, hladké plochy, plovoucí podlahy nebo dlaždice.

Pozor na kartáče! Kartáče jsou u těchto přístrojů velmi důležité. Vysavače fungují na základě proti sobě rotujících kartáčů, které zachycují částečky prachu. Sací výkon není tedy to hlavní, slouží pouze k tomu, aby sebrané nečistoty přesunul do sběrného koše. Takže při výběru se zajímejte hlavně o množství a postavení kartáčů.

Pozor na čidla! Některé přístroje mohou disponovat nekvalitními čidly, které vydávají nízkofrekvenční zvuk. Ten vy sice neuslyšíte, zato vaši domácí mazlíčkové z toho rozhodně šťastní nebudou.

Kolik toho uklidí? Určitě si před koupí zjistěte kolik metrů čtverečných daný výrobek uklidí na jedno nabití. Pokud bydlíte v garsonce, není potřeba to nijak zvlášť řešit. Jestliže ale obýváte veliký dům, bylo by nepříjemné neustále čekat na nabití robota.

robotický vysavač; zdroj: cleanmate.czrobotický vysavač; zdroj: cleanmate.cz

Levní roboti vám dobře neuklidí. Nekvalitní robot může mít problém s koberci, které mají dlouhá vlákna, také s různými kabely, do kterých se může zamotat, drobné předměty nebo malé hračky se může pokusit vysát atd. Pokud chcete robota, kterému se nic z uvedených situací nemůže stát, potom si musíte připlatit. Kvalitního robota určitě nekoupíte za pár stokorun na tržnici, ale za několik tisíc korun v seriózním obchodě.

Úvodní obrázek: cleanmate.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS