7/12
Podívejte se, jak vypadá komfortní stěhování do zahraničí

Podívejte se, jak vypadá komfortní stěhování do zahraničí

7. prosince 2014 v 22.15 , Byty , Domy

Změna je život, ale co se změny bydlení nebo přesunutí kanceláře či pracoviště týče, často to není procházka růžovým sadem. Stěhování je obvykle náročné nejen z důvodu dlouhých příprav, plánování, domlouvání mezi známými, ale i po psychické a fyzické stránce. Chcete vědět, jak se těmto starostem během stěhování do zahraničí vyhnout?

Stěhovací služba

Existuje rychlé řešení, se kterým může celé stěhování proběhnout bez problémů. Pokud se rozhodnete svěřit vaši kancelář, byt, či cokoliv jiného svěřit do služeb specializované firmy, můžete se v klidu věnovat jiným činnostem a tím tak ušetřit nejen čas, ale i vaše nervy. Slovenská firma Triv s. r.o. dokáže tu nejsložitější práci udělat za vás. Právě tato firma vám poradí, jak takové stěhování probíhá a na co všechno si musíte dát pozor.

Z České republiky na Slovensko

Chcete se přestěhovat z Čech na Slovensko? Nevíte si rady, jak na to? Tápete nad tím, kolik dní vám to bude asi trvat a co všechno budete muset vyřídit?
Stěhování do zahraničí sice může být opravdu složitý proces plný komplikací, ale v případě Slovenska se jedná o velice jednoduchý proces. Jelikož se jedná o zemi Evropské unie, bude stěhování úplně stejné jako při stěhování v rámci České republiky.
Při stěhování mimo Evropskou unii bude nutné ještě fáze proclení. Nebojte se, právě tohle za vás firma Triv udělá. Že to bude asi drahé? Ale kdepak, jen si raději předem nechte vypracovat cenovou nabídku.

Jak se přestěhovat

S firmou Triv se stačí předem domluvit, co chcete přestěhovat. Můžete stěhovat prakticky cokoliv. Jak dlouho bude celý proces stěhování trvat, záleží hlavně na komunikaci a množství předmětů a zařízení k přesunutí. Většinou můžete počítat s několika hodinami. V případě, že chcete do procesu zahrnout i rozmontování a smontování nábytku, úklid nebo jiné služby, může se stěhování zpomalit i na několik dní. Překážkou ve stěhování nejsou ani velmi těžké předměty jako je např. klavír. Nemusíte mít strach ani o cenné věci, křehké či skleněné materiály, dají se totiž obalit do stahovací folie a různě zabezpečit. Se všemi předměty pracuje firma Triv co nejšetrněji.
Jediné, co budete muset vyřídit je např. ukončení odběru elektřiny a plynu, ukončení nájemní smlouvy, pojištění domácnosti a samozřejmě i nahlášení jiného trvalého bydliště.

Kvalitní stěhování

Na českém trhu působí spousta stěhovacích firem, ale někteří si stěhováním pouze přivydělávají po víkendech s vlastní dodávkou. Naopak kvalitní a velké stěhovací firmy mají hned několik zaměstnanců, několik stěhovacích vozidel a obstarají pro vás vše, co je se stěhováním spojené. Stěhování v rámci Evropské unie se provádí pomocí nákladních vozů, ale v případě jiného státu lze využít též leteckou přepravu nebo lodě.
Plánujete-li se přestěhovat např. na Slovensko během svátků nebo až za čtvrt roku, nikdy nezkazíte objednáním stěhovací služby alespoň dva týdny předem.

Zabalit a hurá jinam

S přípravami na stěhování začněte včas. Záleží na tom, co dokážete sami a s čím budete potřebovat pomoct. Můžete si vybrat jakýkoliv obalový materiál a samozřejmě i techniku balení. V případě, že nemáte na zabalování čas, stěhovací firma vám vyjde s touto starostí vstříc. Je opravdu jen na vás, zdali si zabalíte všechny věci sami nebo to necháte na stěhovácích. V každém případě je nutné balit pečlivě, aby se věci nikterak nepoškodily během nakládání a převozu. Pro zabalení věcí vám firma poskytne zdarma obalové materiály a to 30 kusů krabit a lepicí pásku. Je vhodné zabalit i některé věci do bublinkové folie, stretch folie, přepravek, šatního boxu na oblečení atd.
Doporučuji vám zabalit vlastními silami hlavně oblečení, drobnosti a osobní věci. Hodnotnější věci jako je lednice, televize, pračka, myčka atd., raději přenechejte pracovníkům stěhovací firmy.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS