16/11
Jak vybrat čistírnu odpadních vod pro rodinný dům?

Jak vybrat čistírnu odpadních vod pro rodinný dům?

16. listopadu 2014 v 23.00 , Domy

To, že obecní kanalizace není všude dostupná, není nic nového. Při stavbě rodinného domku je třeba myslet na to, kam s odpadními vodami domu. Praktickou a nepostradatelnou věcí je čistička odpadních vod.

Pořizování čističky

K nákupu a pořízení čističky odpadních vod se rozhodujeme nejčastěji vzhledem k tomu, že nemáme možnost odvést odpad z naší domácnosti do veřejné sítě. Pořízení čističky je nejen ekologickým řešením, ale navíc se vám investice opravdu vyplatí. Hned po několika letech provozu se vám zpět zaplatí.
Při výběru čističky se můžete řídit např. podle zkušeností známých, nebo můžete nahlédnout i na internetové stránky Gonap.cz.
Firma Gonap spol. s r.o. je certifikována dle systému kvality ISO 9001:2000. Spolupracuje také s jinými organizacemi v oblasti inovací a vývoje nových produktů.

Kvalitní čističky

Firma Gonap nabízí celou řadu služeb. Mezi ně patří např. dodávka čerpacích stanic, dodávka zařízení pro odvodňování stanic, kalu, provzdušňování systémů, jímky a septiky, enzymy pro odstraňování organických usazenin, dále dodávku řídicího systému pro čističky vod včetně jejich vizualizace, dálkové řízení, rekonstrukci, provozování, a uvedení zařízení do provozu. Samozřejmostí je i komplexní záruční servis.
Nemusíte se tak při nákupu čističky odpadních vod obávat, že si nebudete vědět rady se zabudováním, zapojením apod.
Více se o službách této firmy dozvíte zde.

Výběr čističky odpadních vod

Před tím, než budete čističku vybírat, zvažte některá důležitá hlediska. Jaká? Určitě je nutné vědět počet členů domácnosti. Ty nejmenší čističky určené pro rodinné domky mají kapacitu pro čtyřčlennou rodinu, s tím, že se počítá ještě s jednou max. dvěma osobami navíc.
Na trhu existují i takové čističky, které se nehodí do objektů s nepravidelným a nárazovým provozem. Mám tím na mysli např. dovolenou, návštěva, různé chalupy, kam jezdíme jen párkrát apod. Nepřítomnost nebo naopak přetížení jsou schopny přečkat čističky odpadních vod, které jsou vybaveny tzv. akumulační usazovací nádrží.
Samozřejmě jsou i větší čističky, které jsou určené pro 5–10 osob.

DOMOVNÍ ČÍSTÍRNA ODPADNÍCH VOD pro 2–6 osobDOMOVNÍ ČÍSTÍRNA ODPADNÍCH VOD pro 2–6 osob

Systém čištění

Při výběru je nutné věnovat pozornost také vlastnímu systému čištění, přesněji řečeno složitostí technologie uvnitř čističky. Princip čištění přivedené odpadní vody je u všech čističek prakticky stejný. V základním provedení je čistička rozdělena do několika komor, do kterých z jedné strany přitéká odpadní voda a z druhé strany odtéká již přečištěná voda. Čističky mají místo, kde se ukládá kal a také mají zabudované dmychadlo, které vhání do nádrže vzduch.

NÁDRŽENÁDRŽE

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS