26/2
Jak oživit dětský pokoj? Poradíme vám

Jak oživit dětský pokoj? Poradíme vám

26. února 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Dětský pokoj Vaší ratolesti by neměl působit stroze a nudně, ale měl by být vstupem do kouzelného světa pohádek, ve kterém se bude Vaše dítě cítit dobře, rádo si v něm bude hrát a bude mít ty nejkrásnější sny. A navíc se odkrývá prostor i pro Vás: můžete experimentovat s barvami, s nábytkem, hračkami, osvětlením a s dekoracemi.

Dětský pokoj, zdroj: xoyos.comDětský pokoj, zdroj: xoyos.com

Svět barev a kouzelných stěn

Barvy v dětském pokoji by měly být stimulujícím prostředkem pro zábavu a pro rozvoj dítěte. Základní barvy, jako jsou modrá, žlutá a červená, jsou vždy vítané a vypadají velmi zajímavě. Jestli si chcete pohrát s barevnými kombinacemi, vyzkoušejte žluto-zelenou, žluto-červenou, žluto-modrou, či modro-oranžovou, modro-bílou a podobné kombinace.

Dokonce i zdánlivě obyčejná na bílo vymalovaná stěna dostane jinou atmosféru, když ji ozdobíte tapetami a šablonami komiksových postaviček, měsíčků, hvězd, podmořského světa, zvířátek nebo pohádkových hrdinů.

Takto ozdobené stěny společně s dečkami, záclonkami, závěsy a oblečky budou ideálním prostředním na rozvíjení dětské fantazie. Na závěsy si také můžete, pomocí malých kolíčků, upevnit lehké motýly, andělíčky, či z výkresu vystřihnuté drobné dekorace.

Tapety do dětského pokoje, zdroj: dimsis.comTapety do dětského pokoje, zdroj: dimsis.com

Nábytek plný zábavy

Dnes si nemusíte vybírat jen nábytek obyčejných tvarů, ale z dětského pokoje můžete vykouzlit moře s lodí, svět trpaslíků, vesmírný prostor, nebo zámek pro princeznu. Základním prvkem bude pak postel ve tvaru lodě, autíčka, letadla a mnoha jiných.

Všechno je samozřejmě třeba sladit s poličkami a nábytkem, který nebude v dítěti vyvolávat pocit povinnosti, ale dá mu prostor a možnost na hraní. Jestli budete mít dětský pokoj například v safari stylu, i stoličky mohou být ve tvaru žiraf, slonů či lvů.

Výzdoba v safari stylu, zdroj: danielleblue.comVýzdoba v safari stylu, zdroj: danielleblue.com

Svět pirátů

Dětský pokoj v pirátském stylu může mít kromě postele ve tvaru paluby lodě, také plachty, námořnické návleky a dřevěnou truhlu, který bude symbolizovat poklad pirátů. Samozřejmě že dítě může mít i námořnické oblečení.

Na poličkách mohou být dřevěné modely menších lodí. Nezapomeňte na rybářské sítě, na které můžete vyrobit papírové rybičky. Společně s dítětem si můžete vymalovat stěny podmořským světem, plným barev, korálů, mušlí, ryb, chobotnic a mořských víl.

Dětský pokoj v pirátském stylu, zdroj: LifeFairyTale.comDětský pokoj v pirátském stylu, zdroj: LifeFairyTale.com

Malování na dřevo

Pokud si chcete vyzdobit dětský pokoj společně s dětmi, zkuste si přichystat dřevěnou podložku, kterou si nařežete na potřebné velikosti. Potom si na ni můžete barvami na dřevo společně namalovat oblíbené pohádkové postavičky a zavěsit si je na stěnu. Obrázek by měl být veselý a pro lepší „trvanlivost“ byste jej měli nalakovat průsvitným lesklým lakem na dřevo.

Jistě i Vás napadne spousta dalších nápadů, v jakém stylu by měl být pokoj Vaší ratolesti. Nejlepší je poradit i se samotným dítětem, co by si ve svém pokoji přálo. Přece jen, právě ono bude v dětském pokoji trávit drtivou většinu času.

Dětský pokoj, zdroj: anathea.comDětský pokoj, zdroj: anathea.com

Úvodní obrázek Xoyos.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS