18/4
Rámy zrcadel

Rámy zrcadel

18. dubna 2013 v 00.00 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Zrcadlo je náš věrní průvodce celým dnem. Ráno se při pohledu do zrcadla probouzíme a večer si v jeho společnosti smýváme únavu z celého dne. Zrcadlo nám ale neradí pouze v otázce krásy a neupozorňuje nás na nedostatky. Z tohoto pravdomluvného pomocníka se stal i designový prvek našich domovů. Není totiž zrcadlo jako zrcadlo. Jedinečný prvek z něho vykouzlí rám.

Vybíráme rám zrcadla podle místnosti

Při výběru rámu zrcadla je třeba nejprve uvážit, v jaké místnosti se zrcadlo bude nacházet kde a jak bude umístěno a jak by mělo designově ladit s celkovým rázem pokoje. Jinak vybíráme zrcadlo do šatny a jinak do koupelny. Ozdobné rámy zrcadel jsou žádoucí zejména v prostorných halách a v obývacím pokoji, kde pomocí zrcadla s rámem vykouzlíme ústřední prvek celé místnosti.

Poslední dobou je velmi oblíbené zrcadlo ve zlatém rámu. Dobře kontrastuje s jednoduše zařízeným interiérem a ruka v ruce se doplňuje s interiérem ve stylu baroka. Rám můžete vybrat zdobený nebo jednoduchý hladký. Takováto zrcadla se stříbrným či zlatým rámem nabízí na příklad Ikea.

Pokud si na příliš kreativní zrcadla nepotrpíte, zvolte klasické zrcadlo bez rámu. Jeho uplatnění se najde především v chodbách a koupelnách. Další možností je zakoupení šatní skříně, která má již zrcadlo zabudované jako svou součást. Také v koupelně se často využívá lepení zrcadel bez rámu na stěnu, případně speciální podsvícení zrcadla.

Domov vždy zútulní zrcadlo v dřevěném rámu, které je také běžně dostupné a hodí se do všech místností v bytě i domě. Zrcadla mnoha typů – v rámech, bez rámu, vyrobená ze dřeva, z kovu i plastu – zakoupíte v obchodních domech (na příklad Asko) nebo speciálních prodejnách zaměřených na designový nábytek a bytové doplňky ( návštěva Kare stojí rozhodně zato).

Zrcadlo s rámem, ale i samozřejmě zrcadlo bez rámu dokáže opticky zvětšit místnost, a tak pokud jej potřebujte využít i po takto funkční stránce, nebojte se poradit s odborníkem.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS