5/6
Grilovací sezóna právě začíná – už jste si pořídili grilovací výbavu?

Grilovací sezóna právě začíná – už jste si pořídili grilovací výbavu?

5. června 2012 v 09.30 , Zahradní nábytek

Teplé letní podvečery jsou jako stvořené pro grilování a posezení s přáteli na zahradě či terase u dobrého jídla a pití. Grilovanou pochoutkou si jistě zpříjemníte nejeden večer a pohostíte každou návštěvu.

Grilování s tradicí

Pokud dáváte přednost tradičně připraveným pokrmům, pak jsou pro vás tou pravou variantou klasické zahradní kotlové grily na dřevěné uhlí s poklopem. Každý, kdo se grilováním jen trochu zabývá, ví, že nejlepší kousky se dají připravit právě na tomto typu grilu. Zárukou kvality je samozřejmě prvotřídní podpalovací materiál – kvalitní grilovací brikety či dřevěné uhlí. Kvalitní materiály na podpalování grilu vám nejen ulehčí práci, ale zároveň díky nim budou připravovaná jídla ještě chutnější a voňavější. Tradiční grilovací brikety a uhlí nejsou jedinou možností – perfektním doplňkem vašeho grilování se mohou stát i lupínky na uzení v grilu. Skvělým pomocníkem vám pak bude komínový startér neboli podpalovač pro zapálení a dobré rozhoření briket.

Varianty grilů s uzením

Zahradní grily s udírnou pak mohou být přesně tím, co hledáte, zvláště pokud si rádi pochutnáte kromě grilovaných dobrot i na výtečném jídle uzeném. Za pomoci zahradního grilu s udírnou si připravíte všechny druhy masa na „sto způsobů“.

Gril bez zapalování a hoření?

Nemáte-li zahradu či terasu s letní kuchyní, máte možnost grilovat v některém z přenosných grilů plynových či elektrických. Grily na plyn jsou okamžitým zdrojem tepla bez náročných zapalovacích příprav. Plynové grily jsou navíc stejně výkonné jako grily klasické. Kromě toho je nemusíte téměř nijak udržovat, rošt totiž vyčistíte pouhým vypálením. Elektrické a plynové grily pak nabízí vysokou kvalitu a spolehlivost s možností grilování na balkonech či terasách. Elektrickým gril je dobrý pro přípravu oblíbených jídla snadno a rychle aniž by jste museli opustit domácnost. Každý správný gurmán pak jistě ocení výtečné grilované pokrmy z masa, ryb, ale i zeleniny, které si za pomoci moderních grilů připraví snadno a rychle. Při grilování se fantazii meze nekladou a při použití kvalitního grilovacího náčiní a kvalitních marinád či grilovacích kořenících směsí z pestré nabídky trhu jistě dosáhnete výsledku, ze kterého budete nadšení. Grilovací dýchánky se tak jistě stanou oblíbenou letní kulinářskou zábavou vaší rodiny i širokého okruhu známých a přátel.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS