13/2
Dřevěný stojan na víno

Dřevěný stojan na víno

13. února 2012 v 00.00 , Bytové doplňky , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Tak ušlechtilý nápoj, jako je víno, si zaslouží elegantní a důstojné uložení. K tomu slouží stojany na víno, které mají nejen funkci estetickou či praktickou, ale také napomáhají ke kvalitě vína. Stojany ze dřeva jsou totiž řešeny tak, že se v nich nachází víno ve vodorovné/šikmé poloze, což je pro víno ideální stav.

Výběr stojanu dle vkusu

Dřevěný stojan naleznete na našem trhu v nabídce více než pestré. Výběr záleží především na našich potřebách, vkusu a sladěností s interiérem. Také velikost stojanu vybíráme dle potřeby a frekvence spotřeby, samozřejmě i s požadavkem řešení prostoru.

Dřevěné stojany na víno představují elegantní řešení úložiště vína, které oceníme nejen v domácností, ale také ve specializovaných gastro provozovnách, jako jsou bary, vinotéky nebo restaurace.

Stojany na víno vybíráme také dle velikosti, lépe řečeno dle objemu lahví, jenž daný stojan pojme. Standardem jsou stojany o kapacitě 6 až 12 lahví, jenž jsou určeny především pro konečného zákazníka. Určitě ale najdete i menší stojánek.

Wood: Buk, dub, smrk nebo borovice

Kvalitní dřevěné stojany na víno jsou vyrobeny z masivního bukového dřeva, které je oproti ostatním druhům dřeva dražší, ovšem kvalitnější. Bukové dřevo patří ke dřevinám tvrdým, což se v budoucnu odráží právě na dlouhodobé životnosti v kombinaci s nestárnoucím vzhledem. K dalším přednostem bukového dřeva patří to, že se nevymačkává, což znamená, že se pod tíhou láhví ani časem nerozviklá.

Alternativou bukového dřeva je dřevo dubové, které taktéž patří ke dřevinám tvrdým, tudíž kvalitnějším a s delší životností v poměru zachování kvality.

K levnějším materiálům patří smrk nebo borovice, což jsou dřeviny měkké – k výhodám patří nižší cena.

Povrchová úprava

Dřevěné stojany na víno se doporučují napustit bezbarvým teakovým olejem nebo namořit v barvě dle výběru. Některé stojany jsou již takto upraveny, jiné bývají pouze v surové podobě dřeva, u kterých bychom měli provést konečnou úpravu. Povrchové ošetření slouží zejména pro zvýšení dlouhodobosti, krásného vzhledu, což souvisí např. s eliminací ušpinění nebo zvýšeného usazování prachu.

zdroj: http://www.vinobal.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS