30/1
 Multifunkční mikrovlnky je jen na ohřívání škoda

Multifunkční mikrovlnky je jen na ohřívání škoda

30. ledna 2012 v 00.00 , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Mikrovlnná trouba, ať už vestavná či volně stojící, je dnes součástí téměř každého projektu kuchyně. Řada z nás ji ale stále vnímá pouze jako prostředek k ohřívání, popřípadě si ji vybírá z designového důvodu. Dekorační funkce se dnešním modelům upřít nedá, ale je opravdu škoda nevyužit i její další potenciál. Vaření v nich je jednoduché, rychlé a přitom chutné.

Odpůrci mikrovlnek často argumentují jejich škodlivostí, tento názor je ale již dávno překonán. „Mikrovlny jsou jednoduché, neškodné elektromagnetické vlny, které se velmi podobají běžným rádiovým vlnám. Protože jejich vlnová délka je velmi krátká, lehce pronikají do potravin, plastů, papíru a zahřívají je zevnitř. Vznikající molekulární pohyb má za následek změnu směru molekul v každé sekundě 2 450 milionkrát,“ popisuje fungování mikrovlných trub Eva Kučmášová zastupující značku Bauknecht.

Pokud tedy překonáte případnou nedůvěru, nabízí se na trhu velká nabídka těchto spotřebičů, ať už vestavných nebo volně stojících. Před jejich pořízením si zvažte, jaké funkce budete využívat. “Mezi nejoblíbenější funkce mikrovlnky rozhodně patří zapékání Crisp, díky kterému pohodlně upečete třeba pizzu či závin, a také vaření v páře, které se skvělě hodí pro přípravu brambor a zeleniny“, dodává Kučmášová. I když si možná myslíte, že byste programy nevyužili kvůli jejich složitosti, obavy opravdu nejsou na místě. Mikrovlnné trouby jsou vybaveny asistentem vaření, který vás celým procesem provede a sensory, které zajistí požadovaný výsledek.

„A volba mezi volně stojícím a vestavným spotřebičem? Zde záleží opravdu čistě na vás a vašem vkusu. Obě varianty disponují chytrými funkcemi a pohodlným ovládáním,“ uzavírá Kučmášová.

Multifunkční trouba Bauknecht MW 79 IN

Multifunkční trouba s funkcí gril, Crisp, vaření v páře a horký vzduch plně nahradí běžnou troubu. Díky systému 3D distribuce mikrovln se energie rozptyluje v troubě rovnoměrně, čímž dochází k požadované úpravě pokrmu. Trouba se nemusí stydět ani za svůj objem 31 litrů a průměr otočného talíře 36 cm. Doporučená maloobchodní cena je 10 790 Kč.

Mikrovlnná trouba Bauknecht EMCCE 8138 PT

Vestavná mikrovlnná trouba s kapacitou 31 litrů nabízí o mnoho více než pouhé ohřívání. Uživatel může využít k přípravě pokrmů gril a zapékací funkci Crisp. Dalšími nepřehlédnutelnými přednostmi jsou černobílý textový ProCook displej se stručným popisem a grafickým zobrazením symbolů, 3D distribuce mikrovln pro rovnoměrné výsledky pečení a Rapid Defrost pro obzvláště rychlé a šetrné rozmrazení hluboce zmražených surovin. Doporučená maloobchodní cena je 17 990 Kč.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS