6/1
Stojan na svíčky: Plápolající světlo dělá divy!

Stojan na svíčky: Plápolající světlo dělá divy!

6. ledna 2012 v 00.00 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Zapálené svíčky vytvářejí v interiéru příjemnou, útulnou a intimní atmosféru, přes den působí elegantně a v noci tak trochu tajemně. Kouzlo, které svíčky v interiéru navozují, není třeba zdůrazňovat a tudíž není třeba polemizovat o jejich přítomnosti téměř v každé domácnosti.

Nedílnou součástí svíček jsou svícny – stojany, do kterých se svíčky umisťují nejen z hlediska bezpečnostního a praktického, ale také designového. Stojany na svíčky lze vybírat z nabídky rozmanitě pestré, co do provedení stylového i materiálového.

Materiál a styl

Stojany na svíčky neboli svícny jsou vyráběny z různých materiálů: od skla počínaje a u kovu konče. K oblíbeným materiálům patří jednoznačně sklo, které v interiéru působí velmi elegantně a stylově. Keramické svícny jsou oblíbeny především vyznavači lidovosti nebo si je majitelé pořizují na chaty a chalupy. Naopak stojany na svíčky z ušlechtilé oceli nacházejí uplatnění v moderních interiérech.

Oblíbené jsou stojany na svíčky ze solných krystalů, které disponují i ozdravným účinkem. Solné krystaly ionizují vzduch, což blahodárně působí na lidský organismus. Alternativou solných krystalů mohou být stojany na svíčky z drahých minerálních kamenů.

Materiálové provedení stojanů na svíčky volíme dle vlastního vkusu, se zohledněním na styl interiéru. Dokonalou atmosféru nenavodí aktuální trend stojanu, ale kouzlo hořící svíčky.

Nabídka rozličných tvarů a stylů stojanů na svíčky, nám umožňuje jejich dokonalou integraci do každého interiéru. Oblíbené jsou svícny jednoduché, v minimalistickém provedení, nepříliš bohatě zdobené. Stylově působí stojany vysoké, úzké nebo naopak baňaté.

Volně stojící nebo závěsné

Stojany na svíčky mohou mít různé podoby umístění – ke standardům patří stojany volně stojící (tedy umístěné na pevné ploše).

Závěsné stojany na svíčky jsou již méně využívané, ovšem jejich kouzlo oceníme především v interiérech zařízených v lidovém stylu. Atypicky pak působí stojany na svíčky v podobě závěsného lustru, který lze zavěsit kamkoli do prostoru. V tomto případě je však nutno zohlednit i bezpečnostní stránku, svíčky nelze nechat hořet bez nepřetržitého dohledu.

zdroj: http://www.target.com
http://www.shopgetorganized.com
istockphoto thinkstock

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS