2/6
Předsíň: vstup do příbytku je důležitý

Předsíň: vstup do příbytku je důležitý

2. června 2021 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Byty , Design , Domy , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Předsíň je jakousi předsvtupní branou do vašeho příbytku. De facto reprezentuje celý váš domov jako obydlí. Je proto podstatné ji pěkně a prakticky vyladit, ideálně také sladit se zbytkem interiéru. Jak na to?

Funkčnost předsíně napovídá, že je to někdy oříšek ji vybavit. Bává malá, úzká a často plná dveří do dalších místností – pokojů, koupelny a na toaletu.

Co vzít při vybavování předsíně v potaz?

  • Velikost prostoru
  • Dispoziční možnosti
  • Funkčnost a praktičnost
  • Styl a design s barevností
  • Nábytek a sestavy

Předsíň je většinou menší a bez oken, tudíž tmavá. Proto volte světlé barvy zdí – ideálně bílé. Vybavte ji omyvatelnou částí a gumovými podložkami pod mokré a špinavé boty podlahu u vchodových dveří, abyste ji nemuseli neustále umývat nebo čistit koberce. Světlo volte ideálně stropní nebo nástěnné, které nepřekáží a osvětlí vše, co je potřeba.

Můžete si nechat vyrobit nábytek na míru, abyste využili každičký centimetr, nebo si sestavit předsíňový nábytek z jednotlivých kusů, anebo sáhnout po hotových předsíňových sestavách. Takové hotové nábytkové sestavy nebo série nábytku z nichž lze vybrat vám pomohou najít verzi, která se vám hodí.

Jaký styl byste zvolili?

  • Nadčasový
  • Moderní
  • Vintage
  • Sladění s dalšími prostorami
  • Solitérní

Nadčasový styl

Ten je dobře realizovatelný volbou z předsíňových sestav. Většinou ve složení panel s háčky, víceúčelové komody či botníku a zrcadla. Nadčasové provedení je ideální v dekoru dřeva.

Moderní

I zde lze využít předsíňovou sestavu nebo sérii, z níž si vyberete jednotlivé kousky. Moderna je realizována ve vysokém lesku, nebo v kombinaci s matem. Často je to kontrast barev – černá a bílí, černá a dřevo, lesk s matem. Kupříkladu dekor dřeva na panely a skříňka ve vysokém lesku v bílé barvě nebo v černé matné úpravě. Vytváří pěknou a moderní kombinaci.

Vintage

Jasná a světlá volba snoubící se s bílými stěnami, případně pastelové tóny na nestárnoucích kouscích, které si vybírejte jednotlivě – dlouhé zrcadlo v bílém rámu, světlá komoda s vintage prvky a botník plus stojací věšák. Top je to pravé ořechové pro vintage předsíň.

Předsíň sladěná s dalším prostorem

Lavice, věšáky na zdi, úložná plocha může bát součástí dalšího interiéru – barvou, materiálem i dekorem a stylem. Tady volíte tedy v předsíni barvu, dřevo i materiál dle stylu dalšího interiéru. Může to být industriální vzhled, moderna, tradiční, nadčasová, vintage a další styly.

Solitérní

Tady vévodí předsíň sama sobě – pojetím, nábytkem a vybavením. Může být překvapivá, a jiná, než by vstupující čekali a vy se na zařizování dobře vyřádit a udělat si zde originální a cool prostor vstupu do příbytku. Kupříkladu sestava zrcadel, mezi věšáky a botníkem či komodou s posezením pro obutí a zutí, udělá prostor větším, než je skutečně díky zrcadlení a optickému klamu.

Jakou si vyberete vy?

Zdroj foto: Sconto.cz, Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS