13/1
Jak správně vybavit předsíň

Jak správně vybavit předsíň

13. ledna 2014 v 00.00 , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Zdánlivě nejméně důležitý prostor v bytě i domě plní hned několik funkcí. Ač jsme limitování samotnou velikostí předsíně, je možné ji zařídit po designové i praktické stránce velmi efektně a efektivně. Co vše by nemělo v předsíni chybět a jak využít každého volného místa, to si přečtěte v našem článku.

Předsíně mohou mít neomezené množství velikostí a tvarů. Nejčastěji se setkáváme s úzkou nudlí nebo předsíní ve tvaru čtverce. Nevýhodou bývají dveře vedoucí z předsíně do všech pokojů. Do takového prostoru není snadné umístit vše, co je potřeba. Pokud máte v předsíni komoru, máte vyhráno. Perfektně se do ní schovají nežádoucí prvky, které by narušovaly uspořádání a celkový vzhled předsíně. Tento nápad lze využít při stavbě domu. Komora poslouží pro ukládání kabátů, obuvi a zároveň do ní můžeme uschovat na příklad potřeby pro úklid.

Šatn stojan. Autor: www.ikea.comŠatn stojan. Autor: www.ikea.com

Co by nemělo v předsíni chybět?

Mezi základní vybavení předsíně patří zrcadlo. Při odchodu chceme přeci všichni zkontrolovat svůj zevnějšek. V dostatečně velkých předsíních se často využívá velká skříň (často vyrobená na míru), na niž lze zrcadlo umístit a vyřešit tak další prostor. Máte–li možnost umístit do předsíně vestavěnou skříň, určitě ji využijte. Úložné prostory v předsíni mohou zachránit nedostatek místa v malém bytě i domě.

Nezbytností je botník. Dnes máme na výběr hned několik variant. Celou stěnu, jejíž součástí jsou věšáky, botník a místo na sezení. Dále botníky, které je možné umístit na stěnu a zabírají minimální prostor nebo botníky jako součást skříně.

Praktický botník. Autor: www.idos.comPraktický botník. Autor: www.idos.com

Zmínili jsme věšák. Ten je opravdu nepostradatelný, jelikož svrchní oděv většinou neukládáme do skříní v ostatních pokojích. Opět vybíráme z věšáků umístitelných ve volném prostoru. Variantou je instalace na stěnu.

Následně bych zmínila drobnosti, které sice nejsou zásadní, ale do předsíně se perfektně hodí. Za prvé, to je sezení. I když nepotřebujete při obouvání sedět, menší děti nebo návštěvy pouhou židli jistě ocení. A chybět nesmí pochopitelně ani zrcadlo.

Zrcadlo v předsíni. Autor: www.ikea.comZrcadlo v předsíni. Autor: www.ikea.com

Dále si můžete pohrát s myšlenkou věšáku na klíče, který se může stát i zábavným designovým prvkem. Z praktického hlediska bych vyzdvihla nutnost omyvatelné podlahy, dobrého osvětlení a umístění rohožky na mokrou či jinak ušpiněnou obuv.

Moderní předsíň. Autor: www.ikea.comModerní předsíň. Autor: www.ikea.com
Botník. Autor: www.ikea.comBotník. Autor: www.ikea.com

Úvodní foto: Ikea.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS