30/7
Grilování na balkóně není jen tak

Grilování na balkóně není jen tak

30. července 2020 v 00.00 , Byty

Sponzorované odkazy:

Je léto, venku krásně stí sluníčko a mnoho lidí chce toto krásné počasí využít k posezení s přáteli a k tomu jednoznačně patří i maso a gril. Ovšem grilování na balkóně není jen tak, protože když grilujete, musíte myslet na to, že v bytovém domě nejste sami.

Je to dovoleno?

Grilování na balkóně není jen tak, protože když bydlíte v panelovém domě, máte kolem sebe mnoho sousedů, kterým může vaše grilování vadit. Pravdou je, že byste si nejprve měli přečíst domovní řád, ale v tom se většinou nepíše nic o tom, jestli můžete či nemůžete na balkóně grilovat, na druhou stranu, pokud si budou sousedé pravidelně stěžovat, je možné, že se zákaz grilování objeví i v domovním řádu, a pak nemáte nic jiného na výběr, než grilovat někde jinde.

Máme dobré vztahy

Pokud chcete anebo máte dobré sousedské vztahy a chtěli byste, aby to tak zůstalo, pak byste měli být k sousedům ohleduplní, když se rozhodnete grilovat. Například byste rozhodně neměli rozdělávat oheň, pokud někdo zrovna venku pověsil prádlo, protože by mohlo načichnout kouřem. Stejně tak, když vidíte, že se kouř line do sousedova otevřeného okna. Někdy je lepší sousedy informovat předem o tom, že budete mít grilovačku, aby věděli, že by neměli věšet prádlo a podobně. Kromě toho budete mít jistotu, že nikoho nerozzlobíte, protože budou informováni dopředu a mohou se podle toho zařídit.

Myslete na bezpečnost

Stejně tak jako ohleduplnost je důležitá i bezpečnost, protože grilování na balkóně není jen tak. Může se stát, že bude foukat vítr a žhavé uhlíky budou lítat všude okolo. Je potřeba, aby se to ohlídalo, protože se může stát, že nějaký žhavý uhlík spadne k sousedovi na balkón a od něj něco chytne. Nestává se to sice často, ale je to možné, a proto je lepší říct o grilování sousedům dopředu, aby o tom věděli právě pro případ, že by došlo k nehodě.

Nesmíte být hluční

Většinou si na grilování zveme přátele nebo rodinu, což znamená sice, že my se budeme bavit, ale nesmíme být příliš hluční, abychom nerušili sousedy, zapomeňte na hlasitý smích, anebo pořvávání a podobně. V takovém případě byste také měli myslet na své sousedy, protože jim rozhodně nebude příjemné poslouchat hluk od vás, zejména když se budou snažit uspat děti. Pokud se takové zábavné večery opakují u vás pravidelně, pak může dojít ke stížnostem a následným zákazům, což rozvrátí sousedské vztahy.

Negrilujte často

Grilování na balkóně není jen tak, protože často jsme omezování svými sousedy, mimo jiné byste své grilovací párty neměli pořádat často, protože ať jsou vaši sousedé jakkoliv trpěliví a milí, tak si nezvyknou na to, že například nemohou ani jeden pátek pověsit prádlo, vyvětrat domov a v klidu usnout a podobně. Nechcete-li mít nepříjemnosti se sousedy, pořiďte si elektrický gril a můžete grilovat v bytě, ušetříte si spoustu nepříjemností a sousedé vám budou vděční, že je nerušíte.

Grilování na balkóně má mnoho úskalí, protože byste měli myslet nejen na své potřeby, ale také na potřeby sousedů, většinou je vše o vzájemné domluvě.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS