1/8
Ceny v Design Award uděleny! Kdo a za co je získal v designu nábytku?

Ceny v Design Award uděleny! Kdo a za co je získal v designu nábytku?

1. srpna 2020 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Udělejte si s námi chvilku na svět kreativity a ponořte do něj. Tento svět je neotřelý, jedinečný a naplněn sérií oceněných návrhů nábytku z loňské ceny A 'Design Award and Competition. Staňte se fanouškem nábytkového designu!

Možná právě hledáte inspiraci na změny ve svém příbytku, a přitom chcete mít cool a originál kousky nábytku? Popusťte tedy svoji fantazii a nasajte do ní trochu kreativity s kousky oceněnými A 'Design Award and Competition.

A 'Design Awards Competition je programem multidiscipli­nárního ocenění za design a zahrnuje celou řadu kategorií, od tradičních designových disciplín, jako je nábytek, interiéry, architektura, osvětlení, spotřební technika, až po specializované oblasti, jako je sociální design, různorodý design, vzdělávací design a dokonce i šperky. Mezinárodní Design Award se koná každoročně s velkou interdisciplinární porotou 218 odborníků z různých oborů a registrace pro každý rok končí k 30.září. Design Award je udělován za uplynulý rok během první půle roku následujícího. Jak tedy dopadl 'Design Awards Competition 2019 v oblasti nábytku?

Cloudová židle od Shoty UrasakiCloudová židle od Shoty Urasaki

Cloudová židle od Shoty Urasaki

Cloud Chair vám dává pocit sezení na plovoucím oblaku. Na rozdíl od tradičních židlí se 3 až 4 nohami je cloudová židle vyvýšena pomocí několika kovových tyčí, které nejen dávají cloudu lehkost a vzdušnost, ale také připomínají kapky deště padající z mraků.

S inspirací pro tuto židli přišla návrhářka Shota Urasaki poté, co viděla, jak na vzdáleném pobřeží prší z mraků. Tak se zrodila židle/oblak. Sedadlo je vyrobeno ze shluků polyesterových vláken propíchaných do bloku polyuretanové pěny, aby poskytlo vizuální i hmatové přitažlivost nafouknutého mraku. Sedadlo spočívá na několika podpěrách z nerezové oceli, se zrcadlem na jeho základně, které dává dešti iluzi kontinuity. Chytré, že?

Listový věšák od Marco Guariglia a Jui-Ju LinListový věšák od Marco Guariglia a Jui-Ju Lin

Listový věšák od Marco Guariglia a Jui-Ju Lin

Není roztomilé, jak se tyto věšáky podobají listům rostliny Monstera? Tyto věšáky jsou navrženy tak, aby chytře přidaly funkčnost i dekorativnost do vašeho příbytku. Umožní vám zavěsit oblečení, sportovní vybavení, deštníky, pláštěnky a klobouky na různých bodech zaháknutých na listech. Věšáky vpadají skvěle i když jsou holé.

Acorn Leisure Chair od Wei Jingye, Chen Yufan a Wang RuilinAcorn Leisure Chair od Wei Jingye, Chen Yufan a Wang Ruilin

Acorn Leisure Chair od Wei Jingye, Chen Yufan a Wang Ruilin

Křesílko je navrženo pro odpočinek jak pro vás, tak pro vašeho domácího mazlíčka. Křesílko Acorn Leisure Chair promění prostor pod sedadlem na prostoru pro malá zvířata. Organické křivky židle jsou inspirovány přírodou a design základny poskytuje perfektní odpočinkový prostor pro vašeho domácího mazlíčka, a vám umožňuje snadno a pohodlně si hovět nad ním.

Dřevěné části židle jsou opracovány na CNC obráběčce, zatímco trubky z tepaného železa na základně dodávají židli robustnost a navíc vašim mazlíčkům umožňují vidět vaše nohy, když sedí uvnitř svého bezpečného prostoru. Alternativně lze využít prostor pod sedadlem také k ukládání knih a polštářů, atp.

Motýlí věšák Lu LiMotýlí věšák Lu Li

Motýlí věšák Lu Li

Elegance, tvé jméno je věšák ve tvaru motýlích křídel. Díky krásně minimalistickému designu, který evokuje křivkou jemnou podobu motýlích křídel je tento věšák na šaty stejně funkční jako krásně estetický. Motýlí věšák je vyroben ze tří komponent a nevyžaduje žádné spojovací prvky, lepidlo ani šrouby. Stačí zasunout dřevěný sloup do slotu ve tvaru diamantu v kovových rámech i voilá – máte věšák, který je stabilní, odolný a krásně minimalistický.

Pufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju LinPufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju Lin

Pufy S 1000 od Marco Guariglia a Jui Ju Lin

Tyto pufy nejsou jen obyčejný nábytek, ale jsou spíše jako stavebnice, sníž vytvoříte nábytek jaký chcete. Pufy jsou plyšové a na dotek sametové. Mají podobu robustních čtvrtkruhových polštářů, které mohou být uspořádány v různých stylech. Možnosti ustavení jsou stejně nekonečné jako případy použití, protože designéři Marco Guariglia a Jui Ju Lin věří, že nábytek by měl vyhovovat potřebám místnosti, a ne naopak. Každý puf je vyroben z kusu 3D strojně řezaného polystyrenu, vyztuženého překližkou a pokrytého pěnou a plyšem.

Haleiwa ratanové křeslo od Melissy Mae TanHaleiwa ratanové křeslo od Melissy Mae Tan

Haleiwa ratanové křeslo od Melissy Mae Tan

Dědictví se setkává se současností. Klasické křivky plynule přecházejí do nápadných moderních linií. Ratan jako poddajný materiál je běžně používaný v domorodém filipínském nábytku. Zde získává moderní upgrade, když je kombinován s pevným kovovým rámem. Haleiwa křeslo je tradičně bohaté, ručně zpracované ratanové křeslo současnosti. Vypadá pozoruhodně, že?

  • Úvodní foto: barová židle Motichair od Koma Yang, Yuxiao Dong a Jiaxin Liang, vyrobená z uhlíkových vláken a kovu s matným kovovým povrchem
  • Zdroj foto: Yankodesign.com
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS