13/9
Stolování na vlně Zero Waste: Knork Eco Astrik

Stolování na vlně Zero Waste: Knork Eco Astrik

13. září 2019 v 00.00 , Design , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Biomateriály jsou snad největším trendem designu v tomto roce. A tak není divu, že byly tématem i letošního londýnského veletrhu Design 2019.

Biomateriál je totiž rychlý a efektivní způsob, jak vytvořit pozitivní dopad, aniž by se nějak markantně zasahovalo do spotřebitelské kultury. Navíc spojení slov bio a materiál je to, co určitě potřebujeme, obzvláště vzhledem ke stavu našeho životního prostředí.

Knork Eco

Jsou to příbory a zároveň bioodpad. Knork Eco totiž můžete po použití zlikvidovat, ale až se s nimi seznámíte a prohlédnete si je, tak to určitě nebudete chtít udělat. Vyrobeny jsou z biopolymeru pojmenovaného Astrik. Je to biopolymer sestávající z cukrové třtiny a bambusové buničiny. Příbory vypadají trochu jako plastové, což ovšem nejsou.

Knork Eco příbory jsou pevné a trvanlivé. Mohou být použity znovu a znovu, ba co víc – jsou vhodné pro mytí v myčce. No a v případě, že skončí na skládce, samy se rozloží čili ekologicky biodegradují na kompost za pouhé dva roky. Autorem je indický návrhář a průmyslový designér Sarang Sheth a designérem společnost Knork, značka s moderními inovativními produkty v oblasti stolování.

Knork Eco Astrix

Nejsou to příbory navržené jako ty plastové lžíce a vidličky na jedno použití. Jejich struktura a zpracování znamenají, že jsou stejně robustní jako příbory z nerezové oceli, zatímco ergonomické úchopné rukojeti jsou ideální pro konzumaci jídla. Biopolymer je navíc odolný vůči teplu, díky čemuž je ideální pro všechny druhy jídel. V designově provedení jsou prostě cool.

Knork Eco, coby biopolymer vyvinutý za pomoci cukrové třtiny a bambusu, tedy dvou z nejrychleji rostoucích rostlin na světě, lze prakticky vyrábět v měřítku, které odpovídá většině výroby plastů. Ve skutečnosti může být díky tomu Knork Eco biologicky rozložen tak, aby obohatil půdu k pěstování, což z něj dělá jeden z nejvyváženějších a nejvíce vynalézavých produktů.

Cestovní pouzdro a biorozložitelný obal

Příbory nemusí je ležet doma. Kromě samotného unikátního nádobí Eco Astrik je cool i jeho obal vyrobený ze stejného materiálu jako příbory. Cestovní pouzdro Knork Eco vám zaručí využití Astrik příborů kdekoli chcete a potřebujete. Stejně tak jsou unikátní i obaly, v nichž se příbory prodávají.

Knork Eco Astrik jsou baleny v neběleném řemeslném papíru, tedy krabici alias obalu, který je biorozložitelný. Tím je zaručen minimální dopad na životní prostředí. Balení samotné je rovněž řešeno minimalisticky, jak jen to jde. Příbory jsou nabízeny v sadách jedné vidličky a lžíce. Tyto sady jsou prodávány jak jednotlivě, tak ve větších setech. Můžete je pořídit v barvě šedé, béžové, oranžové nebo tyrkysově modré.

Bezpečné stravování

Školy a letecké společnosti dnes považují Knork Eco za bezpečnější alternativu k nožům, protože mají příjemnou pružnost, se zaoblenými hroty a zkosenými hranami. Vidlička dobře zachytí vše, co potřebujete nabrat z talíře, stejně jako lžíce.

Zakoupit je můžete zatím jen na zahraničním e-hopu , zato se slevou do 30. září 2019. A mrkněte na videoupotávku k produktu.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS