13/6
Jak na výběr dveří do interiéru?

Jak na výběr dveří do interiéru?

13. června 2019 v 22.00 , Stavba a rekonstrukce

Při zařizování nového bytu či rodinného domu je dobré myslet na každou maličkost. Zvláště tehdy, chcete-li, aby místnosti vypadaly elegantně, moderně a vše bylo v pořádku i z hlediska designu. Nemalou roli v tomto směru hrají dveře.

Pokud jde o výběr interiérových dveří do bytu, případně rodinného domu, je na místě zvážit hned několik aspektů. Zdaleka nehraje roli pouze cena, ale také tvar dveří, jejich materiálové a barevné provedení, v neposlední řadě pak způsob otevírání.

Pokud jde o rozměry, jsou-li ve vašem bytě místnosti s dveřními otvory běžných velikostí, nemusíte tento problém vůbec řešit. U vybraného prodejce stačí zvolit běžné parametry dveří.

Materiály vhodné pro dveře do interiéru

Významnou složkou při výběru dveří do interiéru je vzhled. Klasikou, která nezklame, jsou plné dřevěné dveře. Pakliže do místnosti chcete dostat více světla, lze zvolit kombinaci dřeva se sklem. Méně vhodné jsou třeba plastové dveře, nejsou totiž tak odolné jako interiérové dveře z masivu.

Podstatné je dále povrchové řešení dveří. V domácnosti, kde je poměrně rušno, jsou zde děti a domácí mazlíčci, je ideálním povrchem laminát. Je totiž vysoce odolný vůči poškrábání a jinému poškození. Zvyšuje tak celkovou životnost dveří.

Moderní typ dveří představují posuvné varianty

Kromě běžných křídlových dveří v posledních letech u majitelů bytů a rodinných domů roste obliba posuvných variant. Jejich velkou předností je fakt, že při otevírání nezabírají volný prostor ve svém okolí, skvěle se tak hodí i do menších domácností. Posouvají se do jádra, případně ke stěně místnosti. Jsou vhodné do obývacích pokojů, někteří bytoví architekti se ale nebojí je navrhnout třeba i jako dveře do koupelny.

S širokým spektrem interiérových dveří přichází společnost DŘEVOŠKRT. Více informací o jejích produktech se dá najít na webových stránkách www.drevoskrt.cz.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS