22/2
Při zdražování energií vám pomůže energetická rekonstrukce

Při zdražování energií vám pomůže energetická rekonstrukce

22. února 2019 v 23.00 , Stavba a rekonstrukce

V posledních letech jsme si zvykli na to, že každým rokem se ceny energií, konkrétně za vytápění, zvyšují. Kvůli tomu, že se cena za uhlí zdražuje až o 5 %, si ročně připlatíme o několik stokorun. Existuje ovšem způsob, jak ušetřit a současně topit ekologicky.

Rekonstrukce se vyplatí

Pokud bydlíte v energeticky nehospodárném domě, rozhodně byste měli uvažovat nad rekonstrukcí, která vám významně roční náklady na energie ušetří. Půjčka na rekonstrukci se řadí mezi tzv. rychloúvěry na lepší bydlení, které nabízí například Modrá pyramida. Její vyřízení je rychlé, s minimem potřebných dokladů a bez doložení příjmů. Jedná se o úvěr bez zajištění, proto získáte finance k rekonstrukci vaší nemovitosti velice jednoduše.

Jak to funguje?

Úvěr na bydlení bez ručitele je poskytován až do výše 800 000 Kč s tím, že si splátky můžete rozložit na 15 let. Při splnění podmínek též nemusíte prokazovat svůj příjem, zpracování úvěru je zdarma a též získáte daňovou úsporu ze zaplacených úroků z úvěru. V případě vašeho zájmu o rychloúvěr stačí vyplnit jednoduchý formulář, na jehož základě budete kontaktováni zástupcem společnosti.

Když si potřebujete půjčit víc

Půjčka na bydlení může mít též podobu hypoúvěru, při němž je vám garantována maximální výše úrokové sazby po celou dobu splácení a splátky si můžete rozložit až po dobu 30 let. Hypoúvěr se hojně využívá při koupi nebo stavbě nemovitosti či rozsáhlé rekonstrukci.

Zažádejte si o dotace

Když máte v plánu zateplit dům, vyměnit okna a dveře, postavit energeticky nenáročnou nemovitost či využívat alternativní zdroje vytápění, určitě požádejte o dotace na bydlení a rekonstrukci v rámci programu Nová zelená úsporám. Získáte tak dokonce 50 % podpory způsobilých výdajů. Navíc odpadlo zdlouhavé papírování, žádost stačí odeslat elektronicky pomocí online formuláře.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS