4/10
Letošní ceny Red Dot Award jsou rozdány

Letošní ceny Red Dot Award jsou rozdány

4. října 2015 v 07.00 , Design , Kuchyně , Nádobí , Stoly a stolky , Židle

Sponzorované odkazy:

Prestižní soutěž Red Dot Award je celosvětově známá soutěž v designu. Její červený puntík mohou získat pro své výtvory a návrhy jen ti nejlepší, a v tomto případě je červená barva puntíku znakem kvality a designu, který má budoucnost.

Red Dot Award rozdala svá ocenění. Pro letošek to bylo v německém Essenu a jeho centru Nordheim Westfallen. Zde rozhodovala 38 členná porota odborníků v designu, a to v kategoriích – produktový design, technologie komunikačního design a koncept designu.

Cena za design Red Dot Award byla založena bratry Eamsovými a Eero Saarinenem. Svoji váhu a prestiž získávala postupně, a za své šedesátileté působení je dnes jednou z neuznávanějších soutěží. Odborná porota této mezinárodní soutěže má každý rok jiné složení a hodnotí mimo jiné u produktů a konceptů jejich inovativnost, kvalitu a funkčnost. Letos v čele s prezidentem soutěže profesorem Dr. Peterem Zecem, rozdávala ve třech kategoriích ocenění Best of best (tzn. nejlepší z nejlepších), dále cenu Vítěz, či čestná uznání.

A které produkty designu v kategorii domácnost bodovaly, tedy kdo byl v soutěži úspěšný a získal onen červený puntík? Ocenění Best of best získalo celkově patnáct produktů, a my vybíráme čtyřku určenou ryze pro bydlení.

Jídelní stůl Fontana

Jídelní stůl v stylovém retro provedení, je z produkce Studia 28, Designbüro Appeltshauser. Stůl je vyroben v kombinaci dřeva a umělého kamene. Má nohy z dřevěných mořených hranolů a plocha stolu je členěna na panely. Středové panely jsou opatřeny mechanismem, díky němuž je lze sklápět a rozkládat dle potřeby.

Stůl FontanaStůl Fontana

Židle Stella Lounge Chair

Stella Lounge Chair z dílny Busk + Hertzog, je židle s obloukovým opěradlem a kulatým sedákem, které jsou polstrované a čalouněné příjemnou šedou hrubou tkaninou, jež ladí s jakýmkoli dalším odstínem interiéru. Židle je postavena na kovové noze s kulatou základnou. Židle Stella je židle navržena jako prostorné a pohodlné křeslo, v němž si lze posedět a odpočinout, anebo z něj pořádat obchodní jednání.

Židle StellaŽidle Stella

Totem odpadkový separační koš

Totem je odpadní separační jednotka z dílny PearsonLloyd pro firmu Joseph Joseph Ltd. J e to jedinečná možnost třídění odpadů a recyklace zároveň, která má velký 36-litrový odpadní prostor. Pod ním je vintegrována multi-účelová zásuvka. Celý koš má zajímavý jednoduchý design v čistých liniích, a variace bílé barvy se zelenou ladí s účelem, pro něž je koš určen. Ekologická a praktická implementace.

odpadkový separační koš Totemodpadkový separační koš Totem

Unilloy litinový hrnec

Unilloy je nejlehčí litinový hrnec, jehož strůjcem je Studio Komin. Je vyroben ze směsi kovového materiálu, který je následně potažen litinovou vrstvou. Jedinečnost hrnce tkví v jeho poloviční hmotnosti oproti ostatnímu litinovému nádobí, ladném designu s apartním úchytem police a neotřele tvarovanými uchy.

Unilloy litinový hrnecUnilloy litinový hrnec

Zdroj foto: http://en.red-dot.org/

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS