7/12
Světla v bytě aneb zaměřme se na LED svítidla

Světla v bytě aneb zaměřme se na LED svítidla

7. prosince 2014 v 22.15 , Svítidla

V poslední době je velký hit, mít v jednom pokoji hned několik svítidel. Základem každé místnosti je bezpochyby stropní nebo závěsná lampa většinou s teplým světlem. Tím nejlepším řešením je samozřejmě úsporná zářivka nebo LED žárovka. Pojďme se seznámit s LED svítidly, které se hodí právě do vašeho bytu.

Obývací pokoj

V obývacím pokoji hraje světlo důležitou roli. Jedná se o místo, kde trávíte nejvíce času, světlo by mělo být tedy v teplé barvě, nikoliv v chladných odstínech. Stropní světlo doporučuji doplnit i několika nástěnnými, stolními nebo stojanovými svítidly, ve kterých mohou být opět LED žárovky nebo tzv. úsporky.
LED žárovky patří v dnešní době mezi opravdu unikátní a špičkové produkty, co se světelné techniky týče. Na e-shopu Emos.cz jsou k dostání v různých velikostech, paticích (objímky) a tvarech. Vybrat si můžete např. Full Spiral, Classic, Half Spiral nebo Reflektor. Pokud se rozhodujete ke koupi některého z typu těchto žárovek, doporučuji vám se zaměřit na druh objímky, rozměr, příkon a tvar. Světelný výkon je uváděn v lumenech nebo candelách.
Při sledování televize je vhodné mít zapnutou lampičku s tlumeným světlem. Určitě mi dáte za pravdu, že není hezké a nikterak příjemné, pokud se vám lampička odráží na obrazovce nebo vás oslňuje. I co se týká osvětlení zdí, ideální je pořídit pásy LED.

E-shop Emos.cz

Jelikož jsem se výše zmínila o e-shopu Emos.cz, ráda bych vás alespoň stručně s touto společností seznámila. Emos spol. s r. o. se specializuje na výrobu a prodej drobného elektro zboží pod vlastní značkou, vlastní logistické centrum a testovací laboratoře, kde se testují i ony zmíněné žárovky. Dále se zaměřuje na oblast DVB-T a DVB-S techniku a jiné VF techniky jako jsou např. antény. Nesmím zapomenout zmínit ani zabezpečovací techniku (videotelefony a jiná monitorovací zařízení). Emos má dokonce i výhradní zastoupení pro český trh pro značky GB Batteries, Cobra, Raver nebo emGo. Z této široké nabídky si vybere jak laický zákazník, kutil tak i opravdový odborník.

EMOS LED žárovka GU10, 24LED, 4WEMOS LED žárovka GU10, 24LED, 4W

Ložnice a dětský pokoj

K celkovému osvětlení těchto místností je ideální závěsné nebo stropní svítidlo. I sem, stejně jako do obývacího pokoje, se hodí teplé světlo z LED žárovky. V pokojíčku by nemělo též chybět polohovatelné svítidlo umístěné na stole, v tomto případě s bílým světlem. Dítě také často potřebuje ještě lampičku nad postelí, kde doporučuji zvolit kompaktní zářivku.
V ložnici je perfektní teple bílá barva světla, která dodá celé místnosti intimní atmosféru.

Světla do kuchyně

Na e-shopu Emos jsem nedávno nakupovala žárovky do kuchyně. Musím říct, že jsem byla velice mile překvapena nabídkou LED žárovek a vlastně i s jejich přehlednými stránky. Žárovku jsem vybírala zejména podle barvy světla. V nabídce jsou jak denní bílé, studené bílé, tak i teplé bílé barvy. Zvolila jsem teplý bílý odstín. Ovšem na osvětlení pracovní plochy jsem zakoupila halogenovou žárovku, která nikterak nemění barvu potravin.

Proč LED žárovky?

Ceny elektrické energie nejsou zrovna nejnižší, proto je pro každého z nás velkým přínosem úspora, která vede k úspoře peněz v naší peněžence. Nelekněte se vyšší počáteční investice, časem uvidíte, že se vám investovat do kvalitní LED osvětlení vyplatilo. Zjistíte to přibližně za rok. Tyto žárovky mají dlouhou živostnost (cca 1000 hodin).
Další výhodou LED žárovek je oproti klasickým zdrojům žádný podíl rtuti. Jejich používáním se šetří elektrická energie, čímž klesá i potřeba její výroby.

EMOS, GU10, 72 LED 4 WEMOS, GU10, 72 LED 4 W

Výběr LED žárovky

Jak jsem již uvedla, je dobré si uvědomit, do jaké místnosti bude zdroj umístěn a jak často se bude rozsvěcet a zhasínat. Podle toho je třeba zvolit výkon žárovky. Na e-shopu Emos jsou veškeré parametry přehledně rozděleny. Důležitým faktorem je úhel světelného svazku a podání barev Ra. LED žárovkami nahradíte bodovky na 220V i 12V.
Rozhodnete-li se pro LED žárovku, řádně vybírejte. Na českém trhu existuje nespočet firem, který se zabývá tímto sortimentem. Z velké části se jedná o firmy, které se snaží za každou cenu prodat a může se stát, že vám budou nabízet i nekvalitní produkty. S firmou Emos máte jistotu kvalitních žárovek a dalších výrobků.

GP baterie

V závěru bych se ráda zmínila o sortimentu, jako jsou baterie o velikostech AAA, AA, C, D a další druhy a velikosti. Značka GP baterie nabízí ideální poměr ceny a požadovaného výkonu. Jedná se o baterky, které se dají využít ve všech elektronických zařízení.
Emos spol. s r. o. je výhradním dovozcem značky GP Batteries nejen pro Českou republiku, ale také Slovensko a Maďarsko. Doporučuji vám ten nejkvalitnější typ – GP ReCyko+ které se dají nabíjet. Tento typ baterie má pomalé samovybíjení a více jak 1000 nabíjecích cyklů.
Na stránkách Emos.cz najdete nejen uvedenou značku kvalitních baterií značky GP, ale také nabíječky GP a značky Emos.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS