29/9
Jak opticky zvětšit malý byt?

Jak opticky zvětšit malý byt?

29. září 2014 v 00.00 , Bytový textil , Obývací pokoje , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Máte malý byt a chtěli byste ho nějak zvětšit? To se vám asi nepodaří, co se metrů čtverečných týče, ale opticky se vám to podařit může. Stačí znát několik tipů a triků. Čeho se tedy držet a čemu se naopak vyhnout?

1. Sjednoťte podlahy

Dejte si záležet na tom, aby jste měli podlahu v celém bytě stejnou. Boří se tak hranice, které jsou vytvářeny různými koberci či rozdílnými podlahovými krytinami, které způsobují, že byt vypadá menší. Navíc jednotná podlaha vypadá mnohem lépe.

2. Vpusťte světlo

Okna nepřidáte, ale denní světlo je pro zvětšení prostoru velmi důležité. Proto z nich alespoň sundejte záclony a závěsy nebo použijte jen opravdu nenápadné a průhledné kousky. Také si pořiďte dostatek lustrů, stojacích a stolních lamp a mnoho další světýlek.

záclony vypusťte nebo okna zakryjte jen málo; zdroj: zaclona.czzáclony vypusťte nebo okna zakryjte jen málo; zdroj: zaclona.cz

3. Veliký a masivní nábytek se nehodí

Do malého prostoru patří také malý nábytek. Pokud budete mít v malém bytě velký nábytek, můžete mít problém s volným pohybem po bytě. Nejen, že budete žít stísněně, ale budete se tak i cítit. V malých bytech zkrátka platí, že čím méně nábytku, tím lépe. Můžete použít i skleněné výplně u skříněk či dveří, sklo působí vzdušně a zvětšuje prostor.

4. Barvy

Nemusíte mít všechno bílé, ale zapomeňte i na divoké kombinace tmavých barev. Můžete si třeba vymalovat každou zeď jinou barvou, tedy spíš každou zeď jiným odstínem stejné barvy. Volte světlejší barvy, které prostor provzdušní a prosvětlí. Světlé barvy lépe odráží denní světlo a tím interiér zvětšují. Nevolte přílišné vzorování, do malých prostor jsou vhodné třeba svislé pruhy.

pomoci si můžete také sklěnými výplněmi; zdroj: mirjan24.czpomoci si můžete také sklěnými výplněmi; zdroj: mirjan24.cz

5. Zbytečnosti pryč!

Platí, že v malém bytě můžete mít jen málo věcí. Logické, ale někdy špatně proveditelné. Zvlášť pokud se stěhujete z většího do menšího bytu. Jako první byste se měli rozloučit s věcmi, které nepotřebujete. Z toho co zbude, se snažte co nejvíce věcí někam skrýt, aby nebyly na očích. Ukliďte je do skříněk a jiných úložných prostor. Nepřehánějte to ani se svíčkami, soškami atd.

Úvodní obrázek: jhonnyssongolv.se

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS