23/8
Nástěnné hodiny – moderní, retro i nalepovací

Nástěnné hodiny – moderní, retro i nalepovací

23. srpna 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Hodiny

Sponzorované odkazy:

Čas je jistě veličina, která je pro nás velmi důležitá. Jak jinak bychom věděli v kolik vstát do školy či do práce, kdy nám jede autobus nebo kdy začíná film v kině? Hodiny jsou prostě věc, bez které se nikdo z nás neobejde.

Klasické vs. designové

Pod pojmem klasické hodiny si představme ty, které jsou kulaté, mají typický ciferník s ručičkami a arabskými číslicemi. Tento typ hodin vám může přijít zastaralý, ale stále má svoje místo v interiéru. Často jsou viděny i na úřadech, ve školách a kancelářích.

klasické hodiny; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czklasické hodiny; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

V dnešní době však lidé touží po nějakém designové doplňku do svého domova. Tedy vedle základní funkce – měření času, dostávají ještě další funkci, kterou je dotvoření interiéru. Jen pomocí hodin můžete nudnému obývacímu pokoji dodat hravost, originalitu a styl.

Skleněné hodiny vám můžou pomoci ozvláštnit interiér; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czSkleněné hodiny vám můžou pomoci ozvláštnit interiér; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Moderna vs. retro

Úplně nejvyhledávanější kategorií jsou moderní nástěnné hodiny. Dokazují, že hodiny nemusí být jen nutnost, která visí na zdi. Může to být krásný moderní doplněk, který rozsvítí každou místnost. V obchodech či na internetu máte opravdu z čeho vybírat. Výrobci se doslova předhánějí, kdo přijde s nejoriginálnějším kouskem. Vybírat můžete z mnoha tvarů, velikostí, barev i materiálů. Hodiny se vyrábí ze dřeva, kovu, plastu či ze skla. Mohou být i tématické – s motivy kuchyňských doplňků do kuchyně, s motivy kancelářských potřeb do kanceláří atd.

Někdo má rád moderní kousky; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czNěkdo má rád moderní kousky; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Retro styl je takový, který je sice zastaralý, ale v určitých intervalech se vrací jako trend. Jsou to vlastně věci, které vyšly z módy, ale po čase se zase vrátily na výsluní. Tedy i přes svou (ne)modernost mají retro hodiny své příznivce a stále je můžete vidět v interiérech. Není ani na škodu umístit takové hodiny do moderního interiéru. Poté je vytvořen zajímavý kontrast minulosti se současností.

Je libo trochu retra?; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czJe libo trochu retra?; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Nalepovací hodiny

Při koupi nalepovacích hodin obdržíte hodinový strojek s ručičkami a poté jednotlivé číslice či tečky, čárky (záleží na designu). Poté si strojek a číslice umístíte sami na zeď podle vašich představ. Pokud vás vzhled omrzí můžete třeba pár číslic odlepit a nalepit místo nich tečky nebo provést nějakou jinou změnu. Fantazii se meze nekladou.

Můžete zvolit i nalepovací hodiny; zdroj: levnynakup.czMůžete zvolit i nalepovací hodiny; zdroj: levnynakup.cz
Takové plastové hodiny se hodí třeba do dětského pokoje; zdroj: zlatnictvi-hodiny.czTakové plastové hodiny se hodí třeba do dětského pokoje; zdroj: zlatnictvi-hodiny.cz

Úvodní fotka: zlatnictvi-hodiny.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS