21/6
Houpací síť zajistí pohodu doma i na zahradě

Houpací síť zajistí pohodu doma i na zahradě

21. června 2014 v 00.00 , Bytový textil , Zahradní nábytek

Sponzorované odkazy:

Houpací síť nebo také hamaka pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Místní indiáni je používali, protože je oddělovala od země. Tím byli chráněni před živočichy, kousavými mravenci, hady či dokonce přenašeči chorob. Evropané se poprvé seznámili s hamakou, když ji dovezl Kryštof Kolumbus z Baham. A to už je pěkná řádka let.

Později byla používána na lodích, kde nebyl dostatek místa. Houpací síť námořníkům zajistila docela pohodlný odpočinek. Využívali ji také cestovatelé, protože byla lehká a skladná. Dnes je houpací síť spíše spojená s odpočinkem a relaxací.

Houpací síť dnes

Houpací síť znamená pro každého něco jiného. Pro někoho místo pro sledování televize, pro dalšího perfektní místo pro odpolední siestu či „šlofíka“ na zahradě. Děti jí milují, protože na ní můžou dovádět a hrát si.

Existují různé druhy. Nabídka je opravdu pestrá. Můžete si vybrat síť pro jednoho, pro dva či pro celou rodinu. Pokud zatoužíte po malé změně, můžete si pořídit závěsné houpací křeslo.

houpací křeslo; zdroj: iqsport.czhoupací křeslo; zdroj: iqsport.cz

Materiál pro houpací sítě – venkovní i vnitřní

Pro houpací sítě do interiéru se používá bavlna. Dále se můžeme setkat také s bavlnou, ale v jiném provedení – spletená bavlněná vlákna. Pro hamaky určené na zahrady se využívají směsové látky z polyesteru.

Co je pro houpací síť samozřejmostí je pevnost, která zajišťuje bezpečnost. Proto nejen látky pro hamaky, ale také koncové závěsy musí mít velkou nosnost. Většinou se vyrábí z nylonu nebo polyesteru.

Jak síť upevnit?

Síť lze upevnit do zdi pomocí karabiny z pozinkované oceli, která se upevní do zdi hmoždinkou. Sítě mohou být také opatřeny upevňovacími lany, které slouží k uchycení mezi stromy. Pro lehké pohupování je určena pružina. Pokud dáváte přednost spíše stabilnímu upevnění, zvolte kovové stojany. Existují i stojany dřevěné, které je možné i složit.

houpací síť na zahradě; zdroj: onpira.czhoupací síť na zahradě; zdroj: onpira.cz

Před koupí přemýšlejte

Při pořizovaní se zamyslete pro koho ji kupujete a kde bude využívána. Podle toho volte velikost, nosnost, materiál i způsob upevnění. S barvou problém nebude, na trhu je jich v nabídce spousta.

Úvodní obrázek: iqsport.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS