21/3
Lampy jako skvělé designové doplňky

Lampy jako skvělé designové doplňky

21. března 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Lampa v porovnání s nábytkem působí jako pouhý doplněk. Když nesvítí, tak alespoň zdobí prostor tam, kde je položená či nainstalovaná. Přítomnost lamp v domácnosti vůbec není samoúčelná. Lampy jsou v první řadě na to, aby nám poskytovaly světlo, ale to je pouze jedna strana mince. Tou druhou je jejich estetická a designová hodnota, kterou bychom také neměli odsunout na vedlejší kolej.

Lampa, zdroj: JoelMontes/flickr.comLampa, zdroj: JoelMontes/flickr.com

Neobyčejné lampy

Není lampa jako lampa. Samozřejmě si můžete koupit jednu z těch méně zajímavých, ale pokud chcete, aby byl Váš domov něčím výjimečný, prostě takový, že když k Vám přijde návštěva, tak bude s údivem zírat, pořiďte si lampu, která by se dala označit jako „neobvyklá“.

Zajímavá lampa, zdroj: BruceTurner/flickr.comZajímavá lampa, zdroj: BruceTurner/flickr.com

Na trhu jistě najdete takovou, u které si řeknete: „Přesně tato by perfektně zapadla do našeho obývacího pokoje!“ Občas by se hodilo, kdyby k Vám domů zavítala kreativnost, která by zahnala nudu do kouta. Kreativita zařídí, abyste uvažovali střízlivě a upřednostnili například jedinečnou lampu před lampou, kterou má doma téměř každý.

Medúzy

I Vás fascinují medúzy? Tito mořští živočichové někdy vypadají jako nadpozemské výjevy z našich snů. Představte si, že kousek takovéto podmořské či nadpozemské atmosféry můžete přenést i k sobě domů díky lampám v podobě medúz. Visící ze stropu, odlehčené a něžné…jsou dokonalým ozvláštněním prostoru nejen pro milovníky podmořského světa.

Lampy jako medúzy, zdroj: basykes/flickr.comLampy jako medúzy, zdroj: basykes/flickr.com

Máte rádi kýč?

Jestli zastáváte názor, že dobrý kýč není nikdy špatný, pak je tato lampa pro Vás jako stvořená. Jde o kousek, jenž má tvar lidského těla. Jde tedy vlastně o sochu, která má namísto hlavy lampu. Nakonec se může tato lampa jevit spíše jako extravagantní než kýčovitá. Jestli se tedy považujete za člověka tohoto typu, bude se Vám tento kousek líbit.

Lampy jako lidská těla, zdroj: 416style/flickr.comLampy jako lidská těla, zdroj: 416style/flickr.com

Lampy pro hravé

Hravým lidem je zase určená lampa ve tvaru nafukovacích balónků. Jednoduše si jej zavěsíte na stěnu a tento předmět dětské zábavy Vás bude nejen rozveselovat, ale i svítit. Potěší tak lidi se smyslem pro radostný, veselý a hravý interiér.

Lampa jako nafukovací míč, zdroj: smowblog/flickr.comLampa jako nafukovací míč, zdroj: smowblog/flickr.com

Skleněné stínidlo

Lampa s barevným proskleným stínidlem také výborně zapadne do Vašeho bytu. Rozehraje krásnou hru barev a prosvítí Váš interiér. Bude výborným doplňkem pro Vaši domácnost.

Lampa s barevným proskleným stínidlem, zdroj? ZJemptv/flickr.comLampa s barevným proskleným stínidlem, zdroj? ZJemptv/flickr.com

Neobvyklých a originálních lamp je na světě nekonečná řada. Pro některé mohou být takové lampy příliš silnou kávou, ale jiným se mohou zdát jako skvělý nápad. Co na takové lampy říkáte Vy?

Úvodní obrázek: ThomasBeckPho­to/flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS