8/2
Vázy do Vašich domovů

Vázy do Vašich domovů

8. února 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Interiérové doplňky mají za úkol dodat Vašemu bydlení punc elegance a moderního designu. Takovéto kousky někdy najdeme i ve světě zdánlivě obyčejných váz. Váza, pokud je designově na úrovni, může tvořit skvělý doplněk našich interiérů.

Jejich předností však není jen jejich design, který je často navrhovaný uznávanými designéry, ale i vynikající nápaditost a netradiční ztvárnění, jež v některých případech může dokonce hraničit až s bizarností.

Designová váza, zdroj: BulldogPottery.comDesignová váza, zdroj: BulldogPottery.com

Hitem je sklo

V současnosti si pod pojmem trendy váza můžeme představit zejména vázy skleněné. Jejich výhodou je to, že se hodí prakticky do každého interiéru. Tento fakt vynikne hlavně v porovnání s takovými dřevěnými vázami, které si vyžadují speciální prostředí.

Skleněné vázy, zdroj: DinnerSeries.comSkleněné vázy, zdroj: DinnerSeries.com

Záleží i na tom, zda chcete vázu využívat jako nádobu na květiny, či jen jako dekorativní prvek, jenž se nikdy se žádnou rostlinou osobně nestřetne. V prvním případě byste měli klást důraz spíše na eleganci a nepřehánět to s výběrem příliš barevné a „veselé“ vázy. Je totiž lepší, když se vydáte decentní cestou. Háček je v tom, že pokud bychom do pestrobarevné vázy dali příliš barevné květiny, mohlo by to působit až „vulgárně“.

Váza s květinami, zdroj: flyskyfrp.comVáza s květinami, zdroj: flyskyfrp.com

Jestli do vázy květiny umístit nemíníte, klidně můžete být odvážnější a vyžívat se v barvách, vzorech a designu. Samozřejmě, hlavní slovo při výběru vhodné vázy musí vždy Váš celkový interiér, se kterým by tento originální doplněk měl být v souladu.

Barevné vázy, zdroj: flyskyfrp.comBarevné vázy, zdroj: flyskyfrp.com

Inspirace od starých mistrů

Opět se možná potvrdí klasické tvrzení moderní doby, že všechno tady už bylo a nic nového se nedá vymyslet. Proto se umělci i designéři pro inspiraci vracejí do dávných časů a nechávají si „poradit“ od starých mistrů. Ani vázy nejsou výjimkou.

Váza inspirovaná starými mistry, zdroj: zigazou76.comVáza inspirovaná starými mistry, zdroj: zigazou76.com

Možná jste si už všimli, že některé vázy jakoby z oka vypadly kouskům z dob starého Egypta, Řecka anebo Číny. Jejich designéři v nich skutečně hledají motivy pro tvorbu moderních váz. To však rozhodně není na škodu. Vždyť i staří mistři měli elegantní a působivý design v malíčku.

Váza, zdroj: BulldogPottery.comVáza, zdroj: BulldogPottery.com

Vyberte si!

Ještě doma žádnou vázu nemáte a uvažujete o ní? Na trhu je nepřeberné množství váz z nejrůznějších materiálů, specifických tvarů, krásných barev či vzorů. Proto neváhejte a vydejte se vybrat si Váš nový skvělý interiérový doplněk, který přesně zapadne do Vašeho bytu či domu a nádherně jej dotvoří. Jistě si vyberete.

Úvodní obrázek: Flyskyfrp.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS