20/5
Provázkové záclony – skvělý prvek vašeho interiéru

Provázkové záclony – skvělý prvek vašeho interiéru

20. května 2013 v 00.30 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Provázkové záclony lze využít jako rafinovaný prvek interiéru, který snadno vytvoří předěl dvou místností. Máme možnost vybírat z různých typů a materiálů. Ač patří mezi nejznámější využití látkových záclon, zajímavé jsou především provázkové záclony z korálků. Lehce je připevníme ke stranám dveří či oken a ony se stanou pouhým dekoračním prvkem, ale také je můžeme nechat volně spuštěné k zemi.

Takové záclony s korálky lehce „zazvoní“ při každém dotyku a dopřávají nám tak zvláštního pocitu hřejivosti domova. Někdy i zdánlivě běžný doplněk domácnosti v nás probouzí střípky vzpomínek. Dodnes si vybavuji právě korálkové záclony umístěné v přechodu mezi ložnicí a kuchyní, do nichž jsme se jako děti několikrát za den zamotaly, neustále skrz ně prolézaly a poslouchaly jak o sebe korálkové řetězce cinkají.

Dnešní designéři si opět s provázkovými záclonami pohrávají a umísťují je moderních interiérů. Inspirujme se na příklad netradičním využitím provázkových záclon kolem postele v ložnici nebo jako dekoračního prvku v obývacím pokoji. Právě v obývacím pokoji se používá provázkových záclon nejčastěji, a to samozřejmě přímo do oken. V nabídce jsou klasické jednobarevné záclony i provázkové záclony se vzory.

Provázkové záclony je možné sepnout pomocí speciálních spon. Nebojte se experimentovat, a pokud vám to interiér dovoluje, pohrajte si klidně s kombinací několika barev. Provázkové záclony se vzorem mohou vyopadat také velmi zajímavě.

Přemýšlíte, kam se vydat na nákupy takovýchto jedinečných záclon? Jistě jsou k sehnání v obchodních domech – na příklad Obi nebo Hornbach. Jejich nabídka je však omezena. Nicméně se zde dají pořídit levné provázkové záclony. Zaměřte se spíše na firmu, která se na výrobou či distribuci provázkových záclon zaměřuje. I malé firmy mají pravidelný výprodej zásob a tak není nezbytné do koupě provázkových záclon mnoho investovat.

zdroj: www.jysk.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS