4/8
Jak zařídit pokoj pro školáka?

Jak zařídit pokoj pro školáka?

4. srpna 2019 v 00.00 , Design , Nábytek , Stoly a stolky , Židle

Sponzorované odkazy:

Jeden školní rok je za námi, ale druhý se pomalinku proplétá skrz prázdninové dny a ať chceme či nechceme blíží se. Je to čas, kdy je možnost se zaměřit na další vybavení vašeho rostoucího školáka.

Nejen rodiče budoucích prvňáčků, ale i rodiče těch stávajících by nyní měli přemýšlet, jak dětem či dítěti přizpůsobit jejich pokojíček či kout tak, aby jim vyhovoval věkově a zařízením pro studium a učení se. Vhodně vybavený pokojíček či kout je totiž základem úspěchu a dobré chuti do učení a bádání nad tajemstvím školních osnov a jejich látek. V prostoru, který je dobře a optimálně dítěti či teenagerovi přizpůsoben, se lépe studuje, dělají úkoly a tráví čas přípravou na další školní den.

Dětský pokoj, či kout který pro děti předškolní do té doby představoval království na hraní, se musí pro prvňáčky rapidně změnit, a pro ty starší děti přizpůsobit jejich věku a školním či studijním povinnostem. Ideální je pokoj, či kout, kde budou mít dostatek prostoru i na učení i lenošení, či návštěvy kamarádů. Při zařizování pokoje pro školáka je lepší od počátku vše důkladně promyslet hlavně z praktického hlediska. Děti totiž rychle rostou, ale mění se věkem i jejich vkus, a každá přestavba je pak finančně nákladná.

Pracovní stůl je základem

Vybírejte jej dobře a s velkým rozmyslem, jelikož každá změna chce finance. Tipem dneška je tzv. rostoucí dětský stůl, který poroste s vaší ratolestí. Ten, který nabízí Sconto pod názvem Mariana je bílý, s červeným či modrým lemováním po okrajích (pro holčičku či chlapce) a svým barevným pojetím se hodí do všech dětských pokojíčků a pokojů či koutů k jakémukoli dalšímu nábytku.

Je vybaven šuplíkem, polohovatelnou pracovní deskou a nastavitelnými nohami. Je perfektním řešením pro zdravý vývoj zad. Výklopná část desky stolu umožňuje kreslit bez ohýbání. Kovová podnož s kličkou pro ruční nastavení výšky stolu je možná od 56 do 80 cm. Zásuvka na dokumenty velikosti A4 poskytuje drobný krytý úložný prostor. Na boční straně je také praktický věšák na školní batoh. Stůl má na šířku 119 cm, vysoký je 56 cm a na hloubku má 59 cm. Materiál desky stolu je laminované dřevo, nohy jsou kovové, stejně jako podstavce. Běžná cena 9 999 Kč je ve Scontu snížena na 7 999 Kč.

Ke stolu patří židle

Ke stolu neodmyslitelně patří vhodná židle. Ta výškově nastavitelná bude ideální. Kancelářské židle jsou k mání v širokém spektru nabídky, takže si dle preferencí vyberete jistě pro vašeho žáčka i vy. Jako solidní základ se nám jeví taková kancelářská židle, u níž lze regulovat výšku, někdy i výšku područky a má houpací či statický systém. Moderní otočná a výškově nastavitelná židle

Fresh má područky a materiálem je kombinace textilního potahu na sedáku a 100% polyester se síťovinou v zádové a opěrkové části. Stabilitu udržuje plastový kříž s plynovým pístem k nastavení výšky i houpání. Nosnost židle je do 100 kg. Fresh je k mání v několik a příjemných barevných variacích (šedá s černou, černá se zelenou, černá s oranžovou, černá s růžovou), jejichž výběrem doladíte styl koutu či pokojíčku. Upravená cena Scotno činí 1 599 Kč z běžných 2 099 Kč.

Světlo je důležité

Na psací stůl a k židli je do třetice podstatné i světlo. Stolních lampiček je dnes opravdu kvantum, a na výběr máte jak mnoho materiálů, provedení, typu svícení, tak i designu a barev. Vyberte dle svých a dětských referencí, kvalitní a barevně i stylem vhodnou stolní či kancelářskou lampu.

Postel AngelPostel Angel

Kvalitní postel

Kvalitní postel a matrace vydrží dítěti mnoho let, třeba až do dospělosti. Proto na ní nešetřete a obojí vyberte opravdu bytelné, a přitom vhodné k ostatnímu nábytku. Třeba postel Lilo za 8 990 Kč z původních 11 839 Kč s rámem a praktickými úložnými prostory na lůžkoviny je k mání v mnoha dekorech. Nebo postel Angel za 4 699 Kč z původních 6 099 Kč je variabilní s výsuvným lůžkem pro kamaráda.

Další vybavení

K posteli patří kvalitní matrace a povlečení. Stylové a krásné je k mání v mnoha obchodech, a třeba ve Scontu jich najdete desítky. V pokoji školáka by neměly chybět ani poličky, regály a skříňky se zásuvkami a skříň na oblečení. Třeba regál Karo za 799 Kč, nebo nástěnný regál Nora za 1 199 Kč či police Parvati za 999 Kč, anebo skříň Lilo za 8 499 Kč. A také něco do relaxačního koutku k posezení nebo válení se. Hodně oblíbené jsou sedací vaky, anebo křesílka. Náš tip je dětské relaxační křesílko Willy za 749 Kč s textilním čalouněním.

Na další vybavení mrkněte na Sconto.cz, kde si určitě vyberete.

Zdroj foto: Sconto

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS