29/3
Jak zařídit obývací pokoj?

Jak zařídit obývací pokoj?

29. března 2015 v 21.30 , Křesla a sedací soupravy , Nábytek , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Obývací pokoj – místo, kde se setkává celá rodina při odpočinku, sledování oblíbených pořadů v televizi nebo návštěvách přátel. Místo, kde se chcete cítit dobře a chcete, aby se zde cítili dobře i ostatní. Při zařizování se neřiďte obrázky z časopisů, vybavte svůj obývák podle vašich představ a hlavně potřeb.

Sedačka nebo pohovka?

Pokud máte děti a chcete si k televizi lehnout všichni, budete potřebovat opravdu velkou sedačku. Problém může ovšem být ve velikosti místnosti. Jaký typ sedačky a její velikost je totiž závislá na velikosti prostoru.

sedačka je v obýváku nepostradatelná; zdroj: maxhome.czsedačka je v obýváku nepostradatelná; zdroj: maxhome.cz

Pokud máte místa dost můžete si dovolit sedací rozkládací soupravu, a to klidně i rohovou, kde je místa na ležení opravdu dostatek. Taková sedačka bude sloužit jako odpočinkový prostor při sledování televize a zároveň můžete rozkládací soupravu využít pro přespání návštěv. Jestliže místo je to, co vám v obývacím pokoji schází, kupte si pohovku. Je to malá sedačka s místem k sezení pro 2 nebo 3 osoby. I pohovku můžete sehnat rozkládací.

Jakou vybrat stěnu?

Obývací stěna je dominantou obývacího pokoje. Proto je velmi důležité vybrat takovou, která se vám bude líbit, ale také bude plnit svou funkci. Co je důležité při výběru?

Barva – záleží na barvě podlahy a velikosti místnosti. Světlou stěnu vybírejte do malých místností a naopak. Na tmavé podlaze vypadá lépe světlý nábytek a opačně.

menší obývací stěna; zdroj: maxhome.czmenší obývací stěna; zdroj: maxhome.cz

Velikost – samozřejmě opět záleží na velikosti místnosti. Ale také je důležité kolik věcí do stěny potřebujete uložit. Radši mít jednu komodu navíc, než ji později dokupovat. Nemuseli byste sehnat stejný design či barvu.

Materiál – můžete si koupit stěnu z masivu, ta vypadá moc pěkně, ale musí se udržovat a její cena není zrovna nejnižší. Pokud máte malé děti, které rády malují nejen po zdech, zvolte raději materiál, který se lépe udržuje.

Pár rad na konec

Nezapomeňte na osvětlení, které může dodat vašemu pokoji příjemnější ráz. O tom, jaké osvětlení se hodí obývacího pokoje si můžete přečíst zde. Ve vašem obýváku by se měly objevit i předměty, které o vás něco vypovídají. Jako dekoraci zvolte třeba fotky a předměty z cest nebo vaše rukodělné výtvory.

obrázky z cest nic nezkazíte; zdroj: hello laëti/flickr.comobrázky z cest nic nezkazíte; zdroj: hello laëti/flickr.com

Úvodní obrázek: maxhome.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS