3/1
Drobnosti, které tvoří domov: variabilní Puddy

Drobnosti, které tvoří domov: variabilní Puddy

3. ledna 2022 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Je mnoho artefaktů, které z neosobního prostoru a interiéru dokáží vytvořit domov. Je to šálek na váš čaj či kávu, pléd na pohovce, záložka od knihy, příjemně plyšový polštářek, malá vázička, přívěšek na klíče, jehelníček. Malé, ale milé věci, které dýchají útulností a vám ukazují vám, že tady bydlíte vy.

Někdy jsou to nepraktické a ryze milé kousky, jindy vám dokáží prakticky usnadnit fungování. Jedním takovým kouskem by se mohl stát i designový cool nápad od italského ZM Design Lab. Jmenuje se Puddy.

Když se řekne Puddy

Lampa Puddy, převzatá ze slov Paddy a Buddy, přebírá charakter farmáře rýže v jihovýchodní Asii. Minimální design 3D tištěné lampy má tělo, nastavitelnou hlavu a stínidlo, které vypadá hodně jako kónické klobouky, které nosí farmáři rýže.

Puddy kompenzuje svůj minimalistický design interaktivními možnostmi. Lampa je modelovaná v 3D tisku tak, aby vypadala docela jako malý človíček v hábitu a klobouku. Může být skvělým doplňkem každého interiéru, kde pomáhá svým svícením při jakékoli práci a volnočasových aktivitách.

Malá lampa je bezdrátová a lze ji nosit s sebou po příbytku a pohodlně postavit kdekoli chcete. Lampa Puddy je dodávána s nastavitelnou hlavou, která vám umožní směřovat světlo dle potřeby v daném úhlu. Pro jasnější světlo stačí, když Puddy se svým kloboukem „vzhlédne“, a naopak pro ztlumení světla otočíte Puddyho naopak směrem dolů.

Materiál lampy

Zatímco design lampy je směsicí tradičního a moderního pojetí, jeho výroba je podobná. Lampa je vytištěna na 3D tiskárně z kompozitu PLA a recyklovaných dřevěných částic v poměru 6:4. Světelný zdroj lampy je zapouzdřen v celo-PLA komponentu (pro průsvitnost a difúzi), zatímco stínítko, tělo a kulový kloub jsou vytištěny v kompozitu PLA+Wood. Tento jedinečný výběr materiálu propůjčuje designu lampy krásný povrch a věřte, nevěřte – dokonce voní jako dřevo! Materiály tudíž zajišťují, že je lampa zcela biologicky odbouratelná (PLA je rostlinná).

Barvy a typ dřeva

Každá lampa je dodávána v jedné ze čtyř barev odvozených ze čtyř různých druhů dřeva použitých v designu lampy – bříza, eben, borovice a vrba. Bezdrátové svítidlo má uvnitř 3000K teplou bílou LED s 2500mAh baterií, která mu poskytuje až 7 hodin používání při nejjasnějším nastavení. Lampa má jediný vypínač, který dlouhým stisknutím můžete stmívat, a přímo pod ní je nabíjecí port MicroUSB.

Lampa Puddy má krásný eklektický a minimalistický design. Je zábavná a interaktivní. Budete tak mít doma malého užitečného kamaráda. Lampa se dodává plně smontovaná za 169 USD, a má roční záruku, která umožňuje opravu/výměnu dílů, pokud to bude potřeba.

Lampu můžete zakoupit zde

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS