13/6
Ukryjte doma kabely a šňůry stylově

Ukryjte doma kabely a šňůry stylově

13. června 2018 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Technika a technologie nás provází všude. Nevyhneme se jí v práci ani doma. A souvisí s ní jeden nepříjemný fenomén: nejrůznější přívodní kabely a šňůry. Kam s nimi, aby váš domov nepůsobil jako IT stanoviště, a měl stále prima punc?

Řešením čapkovské otázky „Kam s ním“ (v tomto případě „Kam s nimi“) ohledně kabelů a přívodních šňůr se zabývají mnohé subjekty – společností i jednotlivci. U nás i v zahraničí. Někteří s větším, jiní s menším úspěchem.

BlueLounge

Nás zaujala stylová a praktická řešení a vychytávky americké firmy BlueLounge z Los Angeles. Na trhu působí od roku 1999 a zaměřuje se ryze na stylové technologické příslušenství. Jejich designérské centrum v Jakartě dá vždy produktům firmy ten správný stylový ráz s jednoduchou a na pohled čistou verzí technologického příslušenství. A že je úspěšná dokládají mnozí zákazníci, mezi nimiž nechybí ani velké nadnárodní firmy.

BlueLounge dock a organizér kabelu RolioBlueLounge dock a organizér kabelu Rolio

BlueLounge dock a organizér kabelu Rolio

Rolio je nápadité řešení, určené jak majitelům mobilů iPhone, tak tabletů iPad. Pro mobily je tu dokovací nabíjecí stanice, do níž lehce smotáte napájecí kabel Lightning, spojíte jej nabíjecí vidlicí a telefon do Rolia postavíte. Další možností je využít Rolio coby organizér nabíjecího kabelu k počítači, kterého je většinou potřeba mít volně jen kousek a zbytek schová Rolio, který vyjde na 449 Kč s DPH.

BlueLounge schránka CableBox MiniBlueLounge schránka CableBox Mini

BlueLounge schránka CableBox Mini

Ať jsou, kde jsou – pod stolem, vedle počítače nebo za TV, vždy jsou volné zamotané kabely nehezké a dost rušivé, navíc se motají do sebe. CableBox ze syntetického ohnivzdorného materiálu je ideálním řešením pro všechny tyto obtíže s kabely. Navíc není zapotřebí nic odpojovat, prostě vložíte prodlužovačku nebo UPSku do boxu, protáhnete kabely zdířkami a zavřete. A je po problémech. Box je nyní k mání o rozměrech 240 × 120 × 130 mm v bílé barvě, nebo o rozměrech 154 × 398 × 134 mm v černé barvě. A působí elegantně a už se nemusíte stydět za zamotané kabely. Bílou verzi pořídíte za cenu 1 099 Kč s DPH a černou za 1 799 Kč s DPH.

BlueLounge držák Sumo

Sumo je těžítko na stůl a zároveň slouží jako praktický a efektivní držák na kabely. Čtvrtkilový kvádr v bílé nebo černé barvě si postavíte na stůl a dvěma drážkami vedete kabely, které se zarazí o Sumo, když konektor vypojíte. Máte tak kabely stále na jednom místě a ještě schované. Speciální přilnavý materiál na spodní straně držáku jistí přilnutí na jakýkoliv povrch, a to včetně skla. V rozměrech 55 × 55 × 23 mm se jedná o velmi praktické příslušenství pro domácnost ve velmi stylovém designu za cenu 483 Kč s DPH.

BlueLounge organizér kabelů CableyoyoBlueLounge organizér kabelů Cableyoyo

BlueLounge organizér kabelů Cableyoyo

Ultra tenký organizér kabelů Cableyoyo v černé nebo bílé verzi vám efektivně zorganizuje dlouhé a často nevzhledně působící smotávané kabely. Ideální k použití na kabely USB, telefonní kabely, nabíječky až do délky 1,8 metrů. S rozměry: 80 × 80 × 8 mm je organizér vyroben z plastu v příjemném designu a je určen pro kabely do šířky 5 mm. Vyjde vás na 241 Kč s DPH.

Tyto a mnohé další zajímavé produkty firmy BlueLounge u nás nabízí designérský online obchod Designbuy.cz

Zkusíte je také?

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS