25/10
Koupelna je místnost, ve které se ráno nastartujete a večer zrelaxujete

Koupelna je místnost, ve které se ráno nastartujete a večer zrelaxujete

25. října 2017 v 22.30 , Koupelny

V současné době koupelna nepředstavuje pouze místnost, ve které člověk vykonává každodenní hygienu. Bezpochyby by se dala charakterizovat jako relaxační koutek, do něhož se uchýlíte po náročném pracovním dni. Abyste se však cítili příjemně, koupelna by měla být moderní, upravená a stylová. Už dávno jsou pryč doby, kdy byla v kurzu umakartová jádra. Právě naopak se majitelé starších bytů pouští do rekonstrukce bytových jader, protože umakart je z praktického i estetického hlediska nevyhovující. Pokud se chcete pustit do rekonstrukce, měli byste si připravit dostatek finančních zásob, protože to není nejlevnější záležitost.

V první řadě byste si měli vyřídit úvěr ze stavebního spoření, pokud máte stavební spoření sjednané, potom už vám nebude nic bránit v položení nových obkladů.

Koupelna nemusí být jen kachlička vedle kachličky

Ve světě bydlení je spousta způsobů, jak zdokonalit koupelnu. Sice jsou kachličkové obklady tradiční a praktické, ale ne každý chce zůstat u toho, co mají ostatní. Jestliže prahnete po unikátním provedení, věřte, že i pro vás je připraveno elegantní řešení, kdy obklady nebudou hrát hlavní roli.

Pokud nemáte cit pro design, doporučujeme svěřit práci do rukou profesionálních architektů a bytových designérů, kteří namísto klasických kachliček upřednostňují v posledních letech speciální barvy a cementové stěrky. Ojediněle vypadá i kombinace obkladaček, dlažby a dalších materiálů.

Jakmile bude půjčka na rekonstrukci vyřízená, můžete vyrazit do koupelnového studia, ve kterém se podíváte na už hotové návrhy. Stát se však může, že vystavené koupelny nebudou vyhovovat vašim požadavkům a potřebám, a tak si můžete rovnou se specialisty promluvit o tom, jak by měla vaše budoucí koupelna vypadat a co by se vám v ní líbilo.

Svépomocí nebo na klíč?

Výše uvedenou otázku si klade snad každý, kdo se rozhodne pro renovaci koupelny. Pravdou je, že svépomocí by vás vyšla koupelna levněji, i když jak se to vezme. Špatně odvedená práce nakonec může vyjít kvůli laickým chybám dráž, než kdybyste si zaplatili firmu.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS