27/1
Oživte místnost kusovým kobercem

Oživte místnost kusovým kobercem

27. ledna 2016 v 16.30 , Bytové doplňky

Nic nedokáže tak bravurně prohřát, zútulnit a zpříjemnit interiér jako bytové textilie. A co se týče koberců, platí to dvojnásob. Na výběr je z nepřeberného množství typů lišících se velikostí, motivem, designem a materiálem.

Koberce

Koberce mají v místnosti hned několik funkcí. Nejen že velice dobře pohlcují prach a různé nečistoty, tlumí hluk, zlepšují akustiku v místnosti, ale jsou také příjemné na dotek a celkově oživí místnost. Určitě mi dáte za pravdu, že některý interiér se bez koberce zkrátka neobejde, jako by nebyla místnost kompletní. Tato textilie dokonale změní náladu v celé místnosti.

Koberec do ložnice a obývacího pokoje

Koberce se dají položit téměř do jakýchkoliv místností. Rohožky využijete v předsíni, verandě, na chodbě, praktické předložky v koupelně a celoplošné i kusové koberce určitě v obývacím pokoji, dětském pokoji a v ložnici. V ložnici se menší rozměry koberců hodí i jako předložky před postel. Určitě bude vstávání příjemnější, než stoupnout bosou nohou na studenou podlahu. V obývacím pokoji zastupují spíše estetickou funkci. Kusové koberce vypadají velice hezky barevně sladěné v kombinaci s dekorativními polštářky, závěsy, květníky, dominantní vázou nebo pouhým přehozem či plédem přes gauč.

Designové koberce

Pokud máte ve své domácnosti plovoucí podlahu, linoleum nebo dlažbu, místnost dokonale zateplíte dekorativním koberečkem. Zkuste popřemýšlet alespoň o kusovém dekorativním koberci, který může celkový prostor zcela změnit. Zvolit můžete koberce ze syntetického materiálu nebo vsadit na přírodní materiál. Do módy se dostávají kůže (kravská), které jsou přirozeně odolné a vydrží vám po mnoho let. V zimě je neocenitelná ovčí kůže. Načechraná, měkká a velice příjemná pro bosou nohu. 

Kusové koberce

Na internetových stránkách http://www.vopi.cz/ najdete celou řadu krásných koberců za přijatelné ceny. Navíc pohodlně nakoupíte v klidu domova. Mimo koberců zde najdete také autokoberce, autopotahy na míru, autodoplňky a další sortiment přímo od výrobce.
Moderní kusové koberce za skvělé ceny dodají každému interiéru styl a šmrnc. Koberce zkrátka patří do každého pohodového bydlení.

Dětský pokojíček

Výrazným doplňkem každého dětského pokojíčku je hrací koberec. Nejedná se pouze o oživující prvek, ale dítěti se stává i milým a příjemným kamarádem a společníkem pro hry. Podlaha v dětském pokoji bývá ze snadno udržovatelného a omyvatelné materiálu, ovšem co se týká komfortu dětí, moc příjemné to pro ně není. Dětské koberce jsou zkrátka nezbytnou součástí dětských pokojů. Můžete ho umístit kamkoliv, svou funkci neztratí (tlumení hluku, zateplení, ochrana dítěte…).
Začněte u výběru veselých, pestrých barev a motivů, které přitáhnou pozornost.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS