12/10
New design, aneb co je nového v kuchyni?

New design, aneb co je nového v kuchyni?

12. října 2015 v 00.00 , Design , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Čas ani vývoj se nezastaví. Nemine žádnou oblast. Ani mezi nářadím a náčiním pro kuchyni nezůstal stát. Neustále se objevují nové a nové kousky, všechny v originálním a ještě originálnějším kabátě a provedení.

Uhlíkový filtr s ventilátorem v rukojeti eliminuje kouř i pachy z woku.Uhlíkový filtr s ventilátorem v rukojeti eliminuje kouř i pachy z woku.

Novinka mezi woky

Když se řekne wok, každý ví, oč kráčí. Je to speciálně tvarovaná pánev pro přípravu především asijských pokrmů. Na ní restované jídlo chutná skvěle. Jediným problémem woku je přemíra vzniklého kouře. A tak i přes kvalitní digestoř, mnohdy zůstává v kuchyni pach, který tam nepatří. Nová pánev wok na to vyzrála! Eliminuje vše za pomoci uhlíkového filtru s ventilátorem v rukojeti. Při jeho zapnutí se vše nepříjemné absorbuje a okolí je i při restování bez kouře a pachů!

Buzbox byl oceněn puntíkem Good Design Award.Buzbox byl oceněn puntíkem Good Design Award.

Buzbox na led

Puntík z Good Design Award má na kontě firma Buzbox a designéři z Raaya Design se svým výrobníkem ledu. Hit, který přijde na 290 Kč se stal hitem nejen cenovým, ale i praktický. Buzbox je miskou z kvalitní umělohmotné směsi, která má tvar čtverce s víkem, v němž jsou umístěny přepážky/mřížky. Je to výrobník ledu „naruby“. Klasické výrobníky ledu -vaničky, mají mřížky v dně nádobek a při vyjmutí ledových kousků je nutné ne příliš příjemné uvolňování kostek z vaniček. U Buzboxu je to naopak – mřížka je umístěna ve víku, a v tom je ten vtip. Do zásobníku nalijete vodu, přiklopíte víkem, přičemž tak zabráníte i přejímání pachů z okolních zmrazených surovin. Po vyjmutí Buzboxu z mrazničky postačí nechat jej pár vteřin pod proudem vlažné vody, pak otevřít a kostky jsou na světě! Design Buzboxu je navíc řešen tak, že je lze stohovat na sebe. A velmi snadno se čistí.

Hmoždíř s víčekm má dvojí využití – pro větší i menší objem surovin.Hmoždíř s víčekm má dvojí využití – pro větší i menší objem surovin.

Trendy hmoždíř

Hmoždíře se po právu vrací do vybavení našich kuchyní. Čerstvě drcené bylinky a koření v jídle jsou neopakovatelné a dodají pokrmům jedinečnou chuť i vůni. Klasické hmoždíře sestávají z misky s paličkou a v současnosti jsou k dostání v mnoha designech. Tento má ještě víčko a ne ledajaké! Víko lze využít stejně jako hlubokou příjemné zaoblenou misku hmoždíře – ke tření a drcení menšího množství ingrediencí. Hmoždíř je vyroben z non-absorbenčního glazovaného porcelánu a hodí se k umývání i do myčky. A kdo má tuhle prima věcičku na svědomí? Designér Morph pro firmu Joseph Joseph.

Pokličku lze opřít o „delfínka“ ze silikonu.Pokličku lze opřít o „delfínka“ ze silikonu.

Inteligentní poklička

Tenhle hrnec vypadá jako obyčejný, ale není to jen tak obyčejný hrnec. Má netradiční a praktickou pokličku s opěrkou k položení pokličky na pracovní plochu. To když chceme obsah v hrnci zamíchat nebo zkontrolovat. Opěrka má tvar těla delfína, a je z tepelně odolného silikonu. Tak poklička nepálí ani při uchopení bez utěrky či chňapky. Skutečně inteligentní, funkční a praktická pomůcka z dílny designéra Sangyoon Kim.

Zdroj foto: Yankoodesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS