1/6
Barový pult – moderní záležitost

Barový pult – moderní záležitost

1. června 2015 v 00.00 , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Bar je v poslední době velice populární a stává se součástí interiéru v mnoha moderních rodinných domech i bytů. Dostává se do módy zejména díky oblíbenému řešení interiéru, který počítá se spojením obývacího pokoje a kuchyně. Bar může být nejen příjemným místem k servírování, ale také může sloužit jako předěl mezi pracovní a pobytovou, společenskou částí kuchyně.

Obývací pokoj a kuchyně

Spojení obývacího pokoje a kuchyně je nejen praktické, ale také stylové. Bar může být jakousi přestupní stanicí mezi spojenými místnostmi. V kuchyni se připravují jídla, pokrmy a nápoje, obývací pokoje slouží naopak jako místnost společenská, ve které mimo jiné bývá jídelní kout. V obývacím pokoji se rodina schází, někdy i obědvá či večeří a hlavně zde tráví většinu svého volného času. Jen si představte, jak po práci pohodlně usednete na pohovku nebo právě ke zmíněnému baru a vychutnáte si odpolední kávu atp.
Bar bývá i příjemným zpestřením, třeba pro servírování destilátů nebo aperitivu. Nepřehlédnutelnou rolí barvu je pak jeho schopnost zcela přirozeně „oddělit“ obývací pokoj od kuchyně.

K čemu máme bar?

Bar není určen pouze k servírování nápojů a už vůbec ne k podávání nápojů alkoholických. Není bar jako bar. Můžete u něj nejen stát, ale také sedět na speciálních vysokých židlích. U baru tohoto typu se pijí a přijímají pokrmy všeho druhu.

autor: kabctautor: kabct

Zhotovme si bar

Bar můžeme zhotovit hned několika způsoby. První možnost je protáhnout pracovní desku kuchyňské sestavy a přinést barové stoličky. Je dobré si uvědomit, že i u baru musíte mít prostor na nohy a tedy pokud budete u baru netradičně sedět proti sobě nebo z boku, mějte toto vždy na paměti. Přece nechcete, abyste se kopali do holení.
Druhá možnost výstavby baru je ještě jednodušší. Stačí se posadit z druhé strany kuchyňské linky, která se tím pádem stane barem. Musíte jí mít ale dostatečně širokou pro přípravu jídla a pro servírování pokrmů ze strany druhé. Opět dbejte na nohy, deska baru by měla být alespoň o 20 cm převislá přes okraj, tím vznikne prostor pro pokrčené nohy a kolena.

Barová židle

K baru nepochybně patří i kvalitní a praktická barová židle. Musí být v první řadě bezpečná, pevná a stabilní. Na výběr je celá řada typů, tvarů, designů a materiálů.
Barová židle je nejvyšším typem židle, který umožňuje komunikaci z očí do očí. Mimo jiné, vysoké sezení výrazně šetří prostor. Barové židle mohou být např. i skládací, čímž mohou ušetřit prostor o to intenzivněji.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS