1/9
Obklady jsou podstatnou součástí bydlení

Obklady jsou podstatnou součástí bydlení

1. září 2014 v 00.00 , Byty , Design , Domy , Koupelny , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Obklady jsou podstatnou součástí bydlení, a hlavně ty kuchyňské. Jsou vyjádřením vkusu uživatele, a měly by být praktickou součástí interiéru.

Obklady jsou také první věc, kterou v bytě, domě, koupelně a kuchyni návštěvník vidí. A zcela určitě se vyplatí nešetřit na kvalitě – a to nejen v barevném provedení, ale hlavně v materiálu a zpracování.

Každý kdo tráví hodně času doma, má rád kolem sebe příjemné a komfortní prostředí s pohodovou atmosféru pro práci i odpočinek – jak v kuchyni, tak v celém bytě či domě. Proto je důležité dbát na vhodný materiál vzhledem k vybavení a designu interiéru, jeho barevnému ladění, praktičnosti a snadné údržbě.

Co a jak vybírat?

Výběr obkladů není vůbec jednoduchý. U kuchyně hraje roli, že je v převážné většině případů centrem bydlení. Navíc některé její části jsou v blízkosti varné desky, sporáku a trouby velmi namáhány jak teplem, tak výpary. A bez ohledu na větrání a dobrou digestoř se tvoří povlak především na obkladech. I proto je ideální volit dobře, uvážlivě a kvalitní obklady snadné k údržbě.

BetaNadeva/Flickr.comBetaNadeva/Flickr.com

Odborníci doporučují vícebarevné obklady ve tmavším odstínu nakombinovaném se světlejším. Ty opticky rozjasní prostor a „schovají“ případné nečistoty. Proto je vhodný malý průzkum trhu po okolních prodejnách nabídkách na internetu nebo v katalozích. Tak nejlépe zjistíte nabídku, kvalitu, druhy, materiály, barvy i ceny. A jestliže se v tom nevyznáte, je dobré využít rady a pomoci odborníků. Třeba konzultace u interiérového designéra. S ním můžete přijít na zajímavá řešení z pohledu designu, barevnosti, materiálu i kvality.

CedricFiori/Flickr.comCedricFiori/Flickr.com

Nabídka trhu

Je obrovská – do novodobé moderny až po retro. A v mnoha materiálech.

  • Skleněné dlaždice a obklady – mají ve své nabídce již běžně mnohé firmy. K mání jsou k dostání v mnoha podobách (klasické, mozaikové, ručně malované, se speciálními geometrickými vzory) Ale úplným hitem jsou skleněné obklady s plasticky vyvedeným vzorem a obklady s metalizovaným zabarvením.
  • Keramické obklady – jsou klasikou, v mnohých podobách, mají různou podobu, běžné i exkluzívní provedení. A hlásí se zpět i techniky hodně staré – obklady v národních barvách, často ručně malované se vzorci i obrazci.
  • A ke slovu se dnes hlásí i další netradiční uměle vyráběné materiály, odolné v mnoha směrech

Stačí si jen vybrat dle vlastního uvážení, vkusu, peněženky a stylu bydlení.

Úvodní obrázek: Aziza/ Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS