1/4
Co by nemělo chybět v obývacím pokoji

Co by nemělo chybět v obývacím pokoji

1. dubna 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Křesla a sedací soupravy , Nábytek , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Když se řekne obývací pokoj, mnohým se vybaví především televizor. Tato místnost může mít i jiné poslání než jen jako kinosál. Je to především epicentrum života domácnosti.

Více, nebo méně

K odpovědi, co by nemělo chybět v obývacím pokoji, se dostaneme přes přirovnání o odívání člověka. V létě toho potřebuje mít na sobě méně, v zimě má až několik vrstev. Obývací pokoj toho snese porovnatelně víc, někdy zase méně. I malý prostor se dá zařídit útulně, nemusí být nevyhnutelně téměř vyprázdněný, aby působil opticky větší.

Sedací souprava, zdroj: daryl_mitchell/flickr.comSedací souprava, zdroj: daryl_mitchell/flickr.com

Kolik lidí, tolik míst

Základní kámen obývacího pokoje tvoří sedací souprava. Organizujete doma často různé párty a setkání? Popřemýšlejte, kam příchozí usadíte, než se rozhodnete, jaká místa na sezení jim nabídnete. Trojmístná sedací souprava nebo rohová? Sedací vak je v tomto případě dobré záložní řešení.

Obrazy v obývacím pokoji, zdroj: BFSMan/flickr.comObrazy v obývacím pokoji, zdroj: BFSMan/flickr.com

Stolek, lampa a televize

Obývací pokoj bez konferenčního stolku je jako bota bez ponožky. Slouží na položení čajové soupravy, knihy či drobných osobních věcí. Stojací lampa do celkové kompozice prostoru patří také, protože navodí při večerních rozhovorech s rodinou příjemnou atmosféru. Narušitel nebo informátor? Mít či nemít televizor? To závisí od úhlu Vašeho pohledu.

Krb v obývacím pokoji, zdroj: AndrewMorrellPhotography/flickr.comKrb v obývacím pokoji, zdroj: AndrewMorrellPhotography/flickr.com

Nábytek, sochy a obrazy

Relaxační atmosféru navodí i krb nebo bio-krb, který se věší na stěnu a zabere jen minimum místa. Obrazy a jiné umělecké objekty vepíšou do interiéru neopakovatelné kouzlo v případě, že se rozhodnete nábytek vypustit z programu. Do obývacího pokoje jednoznačně patří alespoň police s knihami. Malometrážní koberec vymezí zónu, kde se zdržovat. A co záclony? Ty mohou sehrát důležitou dekorativní úlohu.

I Vy sdílíte názor, že interiér obývacího pokoje by měl působit jednoduše, čistě a hlavně funkčně, bez zbytečného přezdobení a zahlcení prostoru nábytkem?

Úvodní obrázek: KristinNador/flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS